Секрети ідеально смачної манної каші / фото depositphotos.com

Манна каша, напевно, всім запам'яталася, як щось незрозуміле з грудочками з дитячого садка. Але її можна приготувати неймовірно смачно, швидко та легко. УНІАН розбирався, як варити манку, щоб вона була смачна та без грудочок.

Раніше ми говорили про те, як варити гречку правильно.

Як варити манку - правильні пропорції

Манну кашу варити нескладно. Найголовніше - це дотримання співвідношення рідини і крупи.

Відео дня

Що необхідно для смачної манки:

  • Молоко (можна взяти воду) - 1 л.
  • Манна крупа - 6 ст. л.
  • Сіль або цукор - за смаком.

Процес приготування манки досить простий:

  • Крок 1. У каструлю наливаємо молоко і на вогні доводимо до кипіння. Обов'язково потрібно стежити, щоб молоко не збігло.
  • Крок 2. Додаємо манну крупу та постійно помішуємо.
  • Крок 3. В самому кінці додаємо сіль або цукор за смаком.

Якщо ви любите рідку манку, тоді кількість крупи потрібно скоротити на одну - максимум дві ложки. Якщо ж ви любите густу манку, то додайте на одну ложку крупи більше.

Скільки треба варити манку - секрет ідеальної каші

Манна крупа не вимагає тривалого варіння. Їй досить після закипання проваритися 2-3 хвилини.

Є одна хитрість - після того, як кашу зняли з вогню, найкраще укутати каструлю рушником й залишити на 10-15 хвилин, щоб крупа набухла.

Як варити манку на молоці - поради українських господинь

Українські господині з досвідом поділилися секретами, як зварити ідеальну манну кашу.

По-перше, перед тим, як наливати молоко в каструлю, її необхідно обполоснути холодною водою. Цей лайфхак не дасть молоку пригоріти.

По-друге, крупу потрібно всипати тонким струменем й, при цьому, постійно помішувати. В цьому випадку ви уникнете утворення грудочок в каші.

По-третє, манку завжди потрібно варити на повільному вогні.

Ці нехитрі поради допоможуть приготувати смачну страву, яка розвіє погані спогади з дитинства.

Вас також можуть зацікавити новини: