Манна каша, напевно, всім запам'яталася, як щось незрозуміле з грудочками з дитячого садка. Але її можна приготувати неймовірно смачно, швидко та легко. УНІАН розбирався, як варити манку, щоб вона була смачна та без грудочок.
- Як варити манку - правильні пропорції
- Скільки треба варити манку - секрет ідеальної каші
- Як варити манку на молоці - поради українських господинь
Раніше ми говорили про те, як варити гречку правильно.
Як варити манку - правильні пропорції
Манну кашу варити нескладно. Найголовніше - це дотримання співвідношення рідини і крупи.
Що необхідно для смачної манки:
- Молоко (можна взяти воду) - 1 л.
- Манна крупа - 6 ст. л.
- Сіль або цукор - за смаком.
Процес приготування манки досить простий:
- Крок 1. У каструлю наливаємо молоко і на вогні доводимо до кипіння. Обов'язково потрібно стежити, щоб молоко не збігло.
- Крок 2. Додаємо манну крупу та постійно помішуємо.
- Крок 3. В самому кінці додаємо сіль або цукор за смаком.
Якщо ви любите рідку манку, тоді кількість крупи потрібно скоротити на одну - максимум дві ложки. Якщо ж ви любите густу манку, то додайте на одну ложку крупи більше.
Скільки треба варити манку - секрет ідеальної каші
Манна крупа не вимагає тривалого варіння. Їй досить після закипання проваритися 2-3 хвилини.
Є одна хитрість - після того, як кашу зняли з вогню, найкраще укутати каструлю рушником й залишити на 10-15 хвилин, щоб крупа набухла.
Як варити манку на молоці - поради українських господинь
Українські господині з досвідом поділилися секретами, як зварити ідеальну манну кашу.
По-перше, перед тим, як наливати молоко в каструлю, її необхідно обполоснути холодною водою. Цей лайфхак не дасть молоку пригоріти.
По-друге, крупу потрібно всипати тонким струменем й, при цьому, постійно помішувати. В цьому випадку ви уникнете утворення грудочок в каші.
По-третє, манку завжди потрібно варити на повільному вогні.
Ці нехитрі поради допоможуть приготувати смачну страву, яка розвіє погані спогади з дитинства.