Святкові страви єврейської кухні на честь великого свята Песах - у матеріалі УНІАН.
Єврейська пасха цього року відзначається з 14 по 23 квітня. На наступний день свято починають відзначати православні - 24 числа. Священну вечерю євреї називають "седер" і готують кілька традиційних смачних страв. УНІАН розповість, що має бути на столі до єврейського Великодня і поділиться простими рецептами страв.
Яблуко натерти свіжим або запекти в духовці, а горіхи подрібнити. Ретельно перемішати всі зазначені інгредієнти між собою до утворення однорідної маси.
Овочі та зелень вимити, нарізати (салат можна порвати руками). Заправити салат маслом і лимонним соком, посипати сіллю і цукром, ретельно перемішати. Варені яйця розрізати на чотири частини, прикрасити ними салат разом з маслинами.
Рибу очистити, нарізати шматками товщиною по 2-3 см. Петрушку і моркву викласти в каструлю і варити на повільному вогні до розм'якшення (не забудьте додати масло). Як тільки овочі стануть м'якими, додати до них рибу і варити ще 10-15 хвилин. Додати цукор, сіль і лимонну кислоту. Вилити суміш в глибоку ємність, остудити, а потім поставити в холодильник до застигання.
Мацу розмочити в теплій воді 5-7 хвилин, збити яйця. Вичавити всю воду з маци і з'єднати цю масу з яйцями, подрібненим часником і цибулею. З отриманої маси зліпити кульки, опустити їх в киплячу підсолену воду. Почекати, поки вони набухнуть, після цього варити 15 хвилин. В кінці цими кульками можна заправляти бульйон.
Воду і вино змішати, просочити мацу половиною цієї рідини. Другу половину опустити в розтоплений шоколад. Укладати шматки маци один на одного, змащуючи шоколадом. В кінці обмазати пудинг шоколадом і прикрасити за бажанням.