Така запіканка буде до смаку як дорослим, так і дітям.
Сирна запіканка – ніжний десерт або друга страва, якій можна надавати різні смаки. Зокрема, дуже смачним та оригінальним виходить смаколик із ягодами або фруктами.
Яйця розділити на білки та жовтки.
До сиру додати цукор, жовтки й молоко, збити масу міксером. Висипати борошно і кокосову стружку, перемішати лопаткою.
Читайте такожКанапе на шпажках: як приготувати смачні закуски
Ягоди засипати цукром, злегка перемішати.
Форму трохи змастити вершковим маслом. Викласти половину кокосово-сирної маси. Зверху розкласти ягоди з цукром.
Покрити рештою тіста. Зверху розкласти тонкі скибочки масла. Відправити у духовку й запікати приблизно 35 хвилин за температури 170°С, до рум'яного кольору.
Сир з'єднати з йогуртом та збити до однорідності. Додати яйце, цукор і сіль. Збити все блендером до однорідності.
Розділити сирну масу на дві рівні частини. У першу додати вівсяні пластівці й перемішати.
У другу викласти чорницю та крохмаль, збити до однорідності.
Дно форми з високими бортиками вистелити пергаментом. Викласти сирну масу з вівсяними пластівцями й розрівняти. Поверх розподілити чорничну масу.
Відправити запіканку в розігріту до 170ºС духовку на 30-35 хвилин. Готову запіканку остудити, вийняти з форми і прикрасити чорницями.
Приготування шоколадного шару. У чашу блендера скласти банани, 1 яйце, цукор (50 г), манну крупу (25 г) та какао-порошок. Подрібнити в однорідну гладку масу.
Читайте такожАроматне лимонне печиво - як спекти неймовірно смачні ласощі
У чашу блендера покласти сир, яйце, решту цукру та манної крупи. Подрібнити все до однорідної маси.
Поверх шоколадного шару викласти сирну масу. Відправити у духовку й запікати за температури 180°С до готовності, приблизно 25-35 хвилин.