Що приготувати на Великдень 2022: перелік страв до свята

Які частування на Великдень обов'язково повинні бути на столі, а також докладні рецепти святкових страв - шукайте в матеріалі УНІАН.

Православні віруючі 24 квітня відзначають світле свято - Великдень. Період приготувань до нього щорічно не змінюється - Страсний тиждень 2022 має свої традиції на кожен день. УНІАН з'ясував, яке скласти меню на Великдень, щоб з молитвою зустріти свято.

Раніше ми говорили про те, що потрібно робити в Чистий Четвер 2022.

Пишні великодні паски

М'який кекс з родзинками і глазур'ю - обов'язкова страва на великодньому столі. Деякі українці купують паски в магазині, але більшість господинь печуть їх самостійно.

УНІАН пропонує смачний рецепт паски, який під силу освоїти навіть початківцю кулінару.

Смачна сирна паска

Унікальне блюдо, яке можна приготувати тільки раз на рік - на Великдень. Сирна випічка має форму піраміди, що символізує Гроб Господній.

Записувати рецепт сирної паски, щоб зустріти свято за всіма правилами.

Крашанки

Традиція фарбувати яйця на Великдень бере свій початок споконвіку і слов'яни усереднено її дотримуються. Існує два види яєць: крашанки (пофарбовані в різні кольори) і писанки (розписані вручну).

Переходьте за посиланням, щоб дізнатися, як пофарбувати яйця на Великдень.

Холодець - бабусин рецепт на Великдень

Ще одне традиційне блюдо - заливне з куркою або свининою. Таке частування люблять багато українців, а приготувати його можна з мінімуму продуктів. Єдиний нюанс - процес цей нешвидкий.

За посиланням - перевірений рецепт холодцю з ніжного м'яса.

Домашня ковбаса по-українськи

Завершальним акордом у святковій гастрономічної симфонії вважається соковита домашня ковбаса. Таке ситне блюдо здавна з'являлося на столах українців - відмовитися від шматочка ароматного м'яса неможливо.

УНІАН вже розповів про те, як приготувати домашню ковбасу.

Вас також можуть зацікавити новини: