Як закрити черешню без кісточок, приготувавши з неї варення або джем - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Багато українців з настанням літнього сезону починають консервувати овочі та фрукти. Черешня не виняток - з неї легко можна зварити джем або варення навіть господиням, які вперше починають робити зимові заготовки. УНІАН розповість, як швидко зварити варення з черешні для всієї родини.
Раніше ми говорили про те, як готується полуничне варення п'ятихвилинка.
Перебрати черешню - вибрати невеликі плоди, промити, видалити плодоніжки. Налити в каструлю води, додати цукор, поставити ємність на повільний вогонь і варити протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Опустити черешню в сироп, довести до кипіння, знову варити на повільному вогні до загустіння сиропу протягом 30-35 хвилин.
Головне - не забувати знімати пінку і помішувати варення. Заповнити варенням стерилізовані банки, закрити кришками, остудити і зберігати в прохолодному місці.
Ягоди перебрати, вимити, видалити плодоніжки, видалити кісточку за допомогою зубочистки або спеціального пристосування (можна купити в магазині). Налити в каструлю воду, всипати цукор, зварити сироп. У сироп додати черешню і варити до загустіння 30-35 хвилин. В кінці приготування додати лимонну кислоту і ванільний цукор, перемішати. Перелити варення в банки, закрити кришками, остудити і зберігати в прохолодному місці.
Ягоди перебрати, вимити, видалити плодоніжки. Взяти каструлю, насипати цукор, налити воду, поставити на повільний вогонь і зварити сироп. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і перетинок, висипати в миску, залити окропом і залишити на 20 хвилин. Прибрати з черешні кісточку, залишаючи ягоди цілими. Волоські горіхи подрібнити і нафарширувати ними плоди.
Сироп прибрати з вогню, додати до нього черешню і залишити на добу. Поставити варення на плиту, довести до кипіння, варити на слабкому вогні 40-50 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування додати ваніль. Перелити варення в банки, закрити кришками, остудити і зберігати в прохолодному місці.
Черешню перебрати, вимити, перемішати з цукром, поставити на вогонь і довести до кипіння. Проварити 5-7 хвилин, поки не розчиниться цукор, а ягоди не пустять сік. Перелити варення в банки, закрити кришками, остудити і зберігати в прохолодному місці.