Як правильно приготувати варення з полуниці / depositphotos.com

Полуничне варення - улюблена солодка консервація багатьох українців. Щоліта господині купують стиглі ягоди, щоб заготовити їх на зиму у вигляді варення або джему. УНІАН розповість, що додати в варення, щоб зберегти колір, і який рецепт вибрати для себе.

Раніше ми говорили про те, як зробити варення з троянд на зиму.

Класичне полуничне варення

  • полуниця - 1 кг;
  • цукор - 1 кг.

Полуницю вимити, прибрати "хвостики", ягоди промити - дрібні залишити цілими, а великі розрізати навпіл або на чотири частини. Викласти полуницю в глибоку ємність, пересипати цукром, перемішати і залишити на 6-8 годин (можна на ніч).

Відео дня

По закінчення цього терміну поставити ємність з ягодами на вогонь, довести до кипіння, зняти пінку і вимкнути вогонь. Залишити на 4-6 годин, потім повторити процедуру і знову залишити на 4-6 годин.

Простерилізувати банки, варення знову довести до кипіння, проварити 5 хвилин і вимкнути. Потім розлити по банках і закрутити кришки. Перевернути банки, поставивши їх на кришки, накрити ковдрою до повного охолодження, а потім зберігати в прохолодному місці.

Полуничний джем - рецепт

  • полуниця - 500 г;
  • цукор - 350-400 г;
  • сік лимона - 2 ст. л.

Полуницю перебрати, промити, видалити "хвостики", перебити ягоди блендером або пропустити через м'ясорубку. Потім протерти полуницю через сито, всипати цукор і перемішати. Вилити масу в каструлю, поставити на вогонь і варити, помішуючи, 5 хвилин. Видавити сік лимона і варити на маленькому вогні ще 20 хвилин. Готовий джем перелити в стерилізовані банки, закрити кришками і залишити в теплому місці до повного охолодження.

Полуниця з цукром на зиму

  • полуниця - 1 кг;
  • цукор - 1 кг.

Полуницю перебрати, ретельно вимити, обсушити рушником і розкласти на рівній поверхні. Подрібнити ягоди за допомогою блендера, додати 900 гр цукру і перемішати. Розкласти полуничне пюре по стерилізованим банкам, а 100 гр цукру, що залишилися, викласти тонким шаром зверху. Це необхідно, щоб не допустити потрапляння повітря в банку з ягодами. В кінці закрити банки кришками, зберігати в холодильнику або в підвалі.

Вас також можуть зацікавити новини: