Ожина - корисна ягода, яка допомагає боротися з безліччю захворювань.
Відомо, що ожина має протизапальні властивості, зменшує біль при менструаціях і ПМС. Регулярне вживання ожини позитивно позначається на стані шкіри. Раніше ми розповідали, що як приготувати варення з чорниці, а сьогодні пропонуємо добірку рецептів з іншої, не менш корисної ягоди.
Вершкове масло розм'якшити, розтерти з 75 грамами цукру. Додати яйце, борошно просіяти з розпушувачем і всипати в масу. Тісто перемішати і зібрати в кулю. Обернути плівкою, прибрати в холодильник на півгодини.
Читайте такожКонсервована морква на зиму: 4 простих і смачних рецепти
Дістати тісто з холодильника, рівномірно розподілити за формою, зробивши бортики. Вилити в тісто сметанну суміш, викласти ягоди. Випікати пиріг в духовці 40-45 хвилин при 180°C.
Ягоди промити, просушити, перекласти в емальовану миску. Посипати цукром і залишити на 6-8 годин. Дочекатися, поки ожина пустить сік, поставити ємність на вогонь. Довести до кипіння, варити на середньому вогні, помішуючи. В кінці розлити варення по стерилізованим банкам, закатати кришками. Зберігати, як зручно - таке варення не вимагає особливого звернення.
Кількість інгредієнтів вказано на 2 літри напою:
Ягоди перебрати, промити, просушити. Викласти ожину в стерилізовані банки на 1\3. Закип'ятити воду, залити ягоди в банках і накрити кришками. Злити воду з банок в каструлю, всипати цукор, довести до кипіння і через 3 хвилини зняти з вогню. Залити сиропом ягоди в банках, щільно закрити кришками, банки перевернути. Зберігати в темному прохолодному місці.
Розтопити 200 гр маргарину, змішати з цукром і яйцем + 1 білок, додати сметану. 2\3 борошна змішати з розпушувачем, потім з'єднати рідку і суху частину тіста. Поступово додати борошно, що залишилося, тісто має добре відставати від рук.
Розкачати другу частину тіста, обрізати ножем за формою дека, викласти на пиріг. Змастити зверху жовтком і відправити в духовку, розігріту до 200°C. Час випікання - 35-40 хвилин.
Вас також може зацікавити: