Як замаринувати моркву на зиму / depositphotos.com

Існує кілька способів, як зберегти корисні властивості моркви навіть взимку. УНІАН поділиться простими рецептами консервації для всієї родини.

Раніше ми розповідали, як приготувати моркву по-корейськи.

Квашена морква на зиму

  • морква - 500 гр;
  • сіль - 0.5 ст.л;
  • цукор - 0.5 ст.л;
  • чорний кмин - 0.5 ч.л;
  • ріпчаста цибуля (за бажанням).

Моркву очистити, натерти на тертці. Додати цукор і сіль, перемішати. Всипати кмин, знову перемішати. Якщо будете додавати цибулю, то її порізати півкільцями і додати до моркви. 

Перекласти моркву зі спеціями в чисті банки, накрити тканиною і прибрати в холодильник на дві доби. Дістати і залишити в кімнаті ще на добу. За цей час морква заграє і стане квашеною. Закрити банки звичайними кришками, зберігати в холодильнику.

Морква по-корейськи на зиму

Як приготувати моркву по-корейськи на зиму / depositphotos.com
  • морква - 1.5 кг;
  • цибуля ріпчаста - 250 гр;
  • сіль - 20 гр;
  • цукор - 100 гр;
  • рослинна олія - 50 мл;
  • оцет - 50 мл;
  • спеції (для моркви по-корейськи) - 10 гр;
  • коріандр - 20 гр;
  • перець - за смаком;
  • часник - 2 зубчики.

Читайте такожКонсервована квасоля на зиму: 4 рецепта приготування бобовихМоркву помити, очистити, натерти на тертці. Цибулю і часник очистити, нарізати кубиками, додати до моркви. Всипати цукор, сіль, приправу, коріандр, перець, масло і оцет, перемішати. Накрити ємність плівкою, залишити в холодильнику на добу.

Банки простерилізувати, розкласти по ним моркву, накрити кришками. У каструлю налити воду, розмістити банки і поставити на вогонь. Пам'ятайте, що вода в ємності повинна доходити до плічок банок. Стерилізувати заготовки 10 хвилин з моменту закипання води, після цього закатати.

Лечо з моркви з цибулею і перцем

  • болгарський перець - 1 кг;
  • помідори - 1 кг;
  • морква - 1 кг;
  • ріпчаста цибуля - 300 гр;
  • рослинна олія - 1 стакан;
  • цукор - 0.5 стакана;
  • сіль - 1 ст.л;
  • оцет-1 ст.л.

Моркву натерти на тертці, помідори перекрутити в комбайні. Болгарський перець нарізати соломкою, цибулю - півкільцями. У каструлю налити масло, довести до кипіння. 

Дотримуйтесь черговість пунктів, описаних нижче, нічого не перемішуйте.

Додати моркву, засікти 5 хвилин, потім додати сіль, цукор і перекручені помідори. Через 5 хвилин покласти нарізаний болгарський перець. Засікти 5 хвилин, додати цибулю. Закрити кришкою каструлю, варити 1 годину на середньому вогні. Через годину влити оцет, варити 10 хвилин. Вимкнути вогонь, обережно перемішати. Розкласти в простерилізовані банки і закатати.

Морквяний сік на зиму

Як зберегти вітаміни на зиму / depositphotos.com
  • морква - 1 кг.

Моркву вимити, очистити, пропустити через соковижималку. У цьому процесі ні в якому разі не використовувати металевий посуд. Залишити сік на кілька хвилин, потім прибрати осад, процідити через марлю.

Перелити сік в каструлю, нагріти до 80-85°C. Відразу ж перелити в пляшки або банки, не доливаючи до країв приблизно 3 см. Закрити і простерилізувати при температурі 110°C. Для того, щоб домогтися такого показника, додайте в стерилізатор сіль - 400 гр на 1 л. Зміцнити кришки скобами, щоб під час стерилізації вони не відлетіли.

Вас також може зацікавити: