
Існує кілька способів, як зберегти корисні властивості моркви навіть узимку. УНІАН поділиться простими рецептами консервації для всієї родини.
Раніше ми розповідали, як приготувати моркву по-корейськи.
Квашена морква на зиму
- морква - 500 гр;
- сіль - 0.5 ст.л;
- цукор - 0.5 ст.л;
- чорний кмин - 0.5 ч.л;
- ріпчаста цибуля (за бажанням).
Моркву очистити, натерти на тертці. Додати цукор і сіль, перемішати. Всипати кмин, знову перемішати. Якщо будете додавати цибулю, то її порізати півкільцями і додати до моркви.
Перекласти моркву зі спеціями в чисті банки, накрити тканиною і прибрати в холодильник на дві доби. Дістати й залишити в кімнаті ще на добу. За цей час морква заграє і стане квашеною. Закрити банки звичайними кришками, зберігати в холодильнику.
Морква по-корейськи на зиму

- морква - 1.5 кг;
- цибуля ріпчаста - 250 гр;
- сіль - 20 гр;
- цукор - 100 гр;
- рослинна олія - 50 мл;
- оцет - 50 мл;
- спеції (для моркви по-корейськи) - 10 гр;
- коріандр - 20 гр;
- перець - за смаком;
- часник - 2 зубчики.
Читайте такожКонсервована квасоля на зиму: 4 рецепти приготування бобовихпомити, очистити, натерти на тертці. Цибулю і часник очистити, нарізати кубиками, додати до моркви. Всипати цукор, сіль, приправу, коріандр, перець, олію й оцет, перемішати. Накрити ємність плівкою, залишити в холодильнику на добу.
Банки простерилізувати, розкласти по них моркву, накрити кришками. У каструлю налити воду, розмістити банки і поставити на вогонь. Пам'ятайте, що вода в ємності має доходити до плічок банок. Стерилізувати заготовки 10 хвилин з моменту закипання води, після цього закатати.
Лечо з моркви з цибулею та перцем
- болгарський перець - 1 кг;
- помідори - 1 кг;
- морква - 1 кг;
- ріпчаста цибуля - 300 гр;
- рослинна олія - 1 склянка;
- цукор - 0.5 склянки;
- сіль - 1 ст.л;
- оцет - 1 ст.л.
Моркву натерти на тертці, помідори перекрутити в комбайні. Болгарський перець нарізати соломкою, цибулю - півкільцями. У каструлю налити олію, довести до кипіння.
Дотримуйтеся черговості пунктів, описаних нижче, нічого не перемішуйте.
Додати моркву, засікти 5 хвилин, потім додати сіль, цукор і перекручені помідори. Через 5 хвилин покласти нарізаний болгарський перець. Засікти 5 хвилин, додати цибулю. Закрити кришкою каструлю, варити 1 годину на середньому вогні. Через годину влити оцет, варити 10 хвилин. Вимкнути вогонь, обережно перемішати. Розкласти в простерилізовані банки й закатати.
Морквяний сік на зиму

- морква - 1 кг.
Моркву вимити, очистити, пропустити через соковижималку. У цьому процесі в жодному разі не використовувати металевий посуд. Залишити сік на кілька хвилин, потім прибрати осад, процідити через марлю.
Перелити сік у каструлю, нагріти до 80-85°C. Відразу ж перелити в пляшки або банки, не доливаючи до країв приблизно 3 см. Закрити і простерилізувати за температури 110°C. Для того, щоб домогтися такого показника, додайте в стерилізатор сіль - 400 гр на 1 л. Зміцнити кришки скобами, щоб під час стерилізації вони не відлетіли.
Вас також може зацікавити: