Плоди цієї стиглої ягоди містять велику кількість різноманітних корисних речовин і допомагають не тільки під час застуди.
Перша думка, яка приходить в голову, коли виникає питання: «Що робити з малиною» - це знайти рецепт малинового варення і запастися потужною зброєю проти грипу або ГРВІ. Тим не менш, такі властивості - не едина перевага ягід.
Продукт багатий різними вітамінами:
Читайте також5 літніх десертів, які ви можете приготувати вдома
Якщо вам цікаво, які хвороби лікує малина у чоловіків, то знайте, що регулярне вживання цих стиглих ягід допоможе збільшити рівень тестостерону в крові і поліпшити фертильність. Також малина нормалізує травлення, підвищує настрій і стабілізує нервову систему.
Ягоди, як і будь-який інший продукт, шкідливий і корисний одночасно. Перед тим, як їсти малину, переконайтеся, що ви не страждаєте одним з цих захворювань:
Кому не можна малину ще: дітям до трьох років, вагітним з гіпертонусом матки, людям, які приймають препарати, що прискорюють згортання крові.
Розглядаючи ягоди на базарі або в супермаркеті, принюхайтеся. Хороша стигла малина завжди ароматна. До того ж, довго вона не залежується і, якщо продукт несвіжий, то ви побачите сік на дні ємності і цвіль на ягодах. І самі вони на дотик будуть м'якими, а не пружними.
Пам'ятайте про те, що максимальна кількість корисних речовин знаходиться саме в свіжому продукті. Навіть малина перетерта з цукром - це краще, ніж варення.
Зберігати ягоди потрібно не більше двох діб і тільки в холодильнику. Якщо хочете продовжити термін - розкладіть суху малину на великій плоскій тарілці або підносі і поставте в морозильну камеру. Тільки після цих маніпуляцій ягоди можна зсипати в пакет. Така послідовність дій необхідна, якщо не хочете в результаті отримати один суцільний злиплий ком.
Перебрати і очистити малину, засипати в ємність зі скла. Налити горілку так, щоб вона покривала ягоди на 2-3 см. Закрити посудину шматком щільної тканини і прибрати в тепле місце на тиждень. Після закінчення терміну злити зайву рідину, в неї віджати осад. Взяти каструлю і змішати його з цукром і водою. Поставити на повільний вогонь, кип'ятити 5 хвилин, знімаючи пінку. Одержаний сироп остудити і змішати з настоянкою. Готовий напій процідити і перелити в скляну посудину. Залишити на місяць в прохолодному місці. Потім наливку відфільтрувати, розлити по пляшках і зберігати при температурі від 6-16 °C.
Також з малини можна приготувати дивовижне варення.