Приготувати макарони дуже легко, але не завжди вони виходять вдалими.
Макарони - простий і популярний гарнір, який добре поєднується з багатьма продуктами. Здавалося б, немає нічого простішого варіння макаронів. Але часто під час приготування вони злипаються або розварюються. УНІАН розповість, як правильно приготувати ідеальні макарони.
Раніше ми говорили про те, як варити макарони правильно за рецептами досвідчених господарок.
Щоб макарони не злиплися під час варіння в каструлі, важливо вибрати каструлю з широким дном і високими стінками. Для варіння можна використовувати більше води, ніж зазначено в інструкції - приблизно 1 літр на 100 грамів макаронів. Вам також знадобиться щіпка солі і шматочок вершкового масла.
Покрокова інструкція варіння макаронів:
Подавати макарони потрібно відразу гарячими. Після розігрівання вони стануть несмачними, тому краще готувати вироби на одну порцію.
Дуже зручно готувати макарони в мікрохвильовці - вам знадобиться мінімум посуду і зусиль. Техніка все зробить за вас. Для приготування в мультиварці води повинно бути у два рази більше, ніж макаронів.
Для приготування солодких молочних макаронів на молоці вам знадобляться такі інгредієнти:
Читайте такожПіца на сковороді: простий рецепт улюблених ласощів
Спагеті потрібно варити приблизно 8-12 хвилин. Точний час приготування вказано на упаковці. Візьміть велику каструлю і налийте 1 л води на 100 г спагетті. Воду доведіть до кипіння, посоліть. Поставте в воду спагетті віялом. Не сушіть їх: спагетті швидко розваряться і опустяться в воду.
Варіть спагетті до готовності, періодично помішуючи. Накривати каструлю кришкою не потрібно. Щоб макарони не злиплися, у воду можна додати половину чайної ложки олії.
Вам також може бути цікаво: