Час варіння і пропорції води відрізняються для кожного виду рису.
Смачний і ситний варений рис є основою великої кількості страв. В азіатських країнах до цієї крупі ставляться дуже дбайливо, там вона замінює хліб і має безліч правил готування. Щоб рис в страві був смачним і мав правильну консистенцію, потрібно знати які бувають види рису і як їх потрібно варити.
Для варіння використовуйте правильне співвідношення крупи і води для кожного виду рису:
Середній час варіння після закипання для різних видів рису:
Для приготування візьміть пропарений рис.
1. Промийте рис три рази холодною водою, щоб він був менш крохмалистим.
2. Поставте на плиту каструлю з підсоленою водою і доведіть воду до кипіння. Пропорції води до рису вказані вище.
3. Всипте рис в каструлю і перемішайте, щоб він не прилип до дна.
4. Дочекайтеся, коли блюдо почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою.
5. Варіть до готовності під закритою кришкою. Для розсипчастого рису перемішувати крупу не потрібно.
6. Коли рис приготується, зніміть каструлю з вогню і залиште 10-15 хвилин під кришкою. Якщо в рисі залишиться зайва вода - її потрібно злити.
Читайте такожЯк зварити смачну гречку: в мультиварці, каструлі, мікрохвильовці
2. Рис добре промийте під проточною водою.
3. Всипте в гарячу воду і доведіть до кипіння.
4. Варіть рис на маленькому вогні 15 хвилин із закритою кришкою.
5. В кінці варіння рис потрібно акуратно перемішати і залишити під кришкою на 5-10 хвилин.
1. Використовуйте круглозерний рис. На 1 склянку рису візьміть 1,5 склянки води.
2. Покладіть рис в каструлю з холодною водою.
3. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.
4. Дуже важливо не відкривати кришку під час всього процесу варіння.
5. Під кінець приготування приправити гарячий рис рисовим оцтом, сіллю і цукром.
Викладіть рис в чашу мультиварки. Долийте воду і спеції. Закрийте кришку і встановіть режим "Крупи", "Рис", "Плов" або "Гречка" (в залежності від мультиварки). Приблизний час варіння рису становить:
Читайте інші рецепти на УНІАН: