Які новорічні закуски і бутерброди не віднімуть багато часу і грошей - читайте на УНІАН.
Для того, щоб провести новорічну ніч вдало, необхідно ретельно скласти святкове меню.
У минулі часи придумати меню на Новий рік було цілою проблемою. Асортимент товарів або був досить мізерним, або обдирав українців, як липку. Зараз все набагато простіше - з різноманіття продуктів можна своїми руками приготувати дивовижні легкі закуски на Новий рік 2022.
Креативний підхід до святкового столу - запорука успіху для багатьох господинь. Якщо у вас є час і бажання перетворювати звичайні продукти на витвір мистецтва, радимо придивитися до нижчеописаних рецептів.
Мандаринки з сиру
Відварити моркву і яйця, потім очистити їх. У глибоку миску викласти натертий плавлений сир і подрібнені яйця, додати часник, пропущений через прес. Подрібнити зелень, всипати в ємність. Полити інгредієнти майонезом і перемішати. Зробити з сирної суміші кульки і обваляти кожну в моркві, натертій на тертці. Готові "мандаринки" прикрасити лавровим листом.
Дід Мороз з помідорів
Помідори вимити, обсушити, поставити на тарілку. Зрізати верхівку, потім чайною ложкою дістати м'якоть. Сир натерти на дрібній тертці, додати майонез. Якщо закуска для дорослих, то можна подрібнити часник, якщо для дітей, то краще не потрібно.
Перемішати масу, заповнити нею помідори. Акуратно виріжте з помідорних "діжок" трикутник зверху - для майбутньої бороди. Накрийте помідори верхівками, зробіть очі з горошин чорного перцю, а рот - з граната. Намалюйте майонезом бороду і подавайте на стіл.
Новорічна закуска "Сніговики"
Читайте такожЯк перевірити якість червоної ікри: секрети головної новорічної закуски
Натріть на дрібній тертці адигейський сир, бринзу і яйце, що залишилося. Додайте часник, майонез і перемішайте. Скатайте з цієї маси кульки різного діаметру, викладіть їх один на одну і скріпіть зубочистками. Поставте сніговиків серед ялинок, зробіть їм очі з гвоздики. Капелюх за бажанням можна вирізати з моркви, замість рук - стебла петрушки.
Крім салатів і основних гарячих страв у святкову ніч, ви можете приготувати легкі закуски. Вони не менш смачні, але більш витончені. До того ж, їх можна їсти на бігу, що дозволяє не сидіти за столом довго.
Тарталетки з червоною рибою
Авокадо вимити, розрізати навпіл, дістати кісточку. Потім нарізати плід кубиками прямо в шкірці і ложкою дістати м'якоть. Вичавіть лимонний сік і розімніть авокадо до консистенції пюре. Додайте вершковий сир і знову перемішайте. Прикрасьте блюдо листям салату, поставте тарталетки і наповніть їх кремом з авокадо. Червону рибу наріжте тонкими смужками, поверніть рулетом і прикрасьте тарталетки. Декоруйте блюдо скибочкою огірка і петрушкою.
Рулетики з бекону
Розігріти духовку до 180°C, зробити з фольги 8 трубочок довжиною приблизно 10 см і діаметром 2-2,5 см. Кожну трубочку обернути беконом і викласти швом вниз на деко, застелене пергаментом, змастити жовтком яйця і запікати 10-15 хвилин. По закінченні цього часу остудити бекон, не знімаючи його з фольги.
Попередньо зварені яйця очистити, натерти на тертці, до них додати тертий сир. З'єднати з подрібненим часником і зеленню, полити майонезом, перемішати. Перекласти масу в кулінарний пакет, дістати фольгу з рулетиків і наповнити їх сирною начинкою.
Фаршировані яйця з тунцем
Яйця відварити, остудити, почистити, розрізати навпіл, вийняти жовток. Тунець дістати з банки, розім'яти виделкою, з'єднати з подрібненим жовтком, майонезом і кропом, перемішати. У кожну половинку яйця викласти 1-2 ч.л начинки, прикрасити петрушкою і червоною ікрою.
Читайте також: