Добірка самих поширених способів приготування популярного крему.
Заварний крем може використовуватися як солодкий соус. Крім того, на його основі готують і складніші страви: десерти, муси, суфле, пудинги.
Заварний крем широко використовується при приготуванні кондитерських виробів. Їм поливають торти та просочують коржі, заповнюють їм тістечка, тарти і тарталетки та інші десерти. Також на його основі готують морозиво.
Заварний крем можна запікати, що перетворює його в повноцінний десерт.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Читайте такожНайсмачніше шоколадне печиво: як приготувати неймовірні ласощі
Ставимо каструлю на великий вогонь, весь час перемішуємо до повного розчинення цукру, зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо молоко нагріватися.
У миску розбиваємо 4 яйця, додаємо 120 грамів борошна, перемішуємо міксером (не збиваємо, тільки перемішуємо до утворення однорідної суміші.
Вливаємо в суміш два ополоника гарячого молока з цукром, перемішуємо, додаємо ще 2 ополоника молока, перемішуємо і повертаємо отриману суміш у каструлю.
Ставимо каструлю на вогонь і, весь час перемішуючи віночком, варимо крем до загустіння.
Знімаємо з вогню, при необхідності проціджують крізь сито. Додаємо в крем 20 грамів вершкового масла, перемішуємо, переливаємо крем в миску, додаємо 10 г ванільного цукру, перемішуємо.
Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо остигати до кімнатної температури.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
У нержавіючу каструлю з товстим дном об'ємом близько 1,5 літра всипаємо борошно з цукром.
Читайте такожХрусткі консервовані кабачки: найкращі рецепти на зиму
Вливаємо в суміш 1 літр молока, продовжуючи перемішувати розчин повинен бути однорідним.
Ставимо крем варитися на слабкий вогонь, підігрівати при безперервному помішуванні – борошно має заваритися, але не підгоріти.
Варимо крем до початку кипіння – появи перших бульбашок, відразу знімаємо з вогню.
Охолоджуємо крем швидким способом. Коли крем охолоне до кімнатної температури, додаємо в нього розм'якшене вершкове масло, перемішуємо до його повного розчинення.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Читайте такожХрусткі консервовані кабачки: найкращі рецепти на зиму
Каструлю ставимо на невеликий вогонь, постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння.
Доводимо суміш до кипіння, відключаємо вогонь. Додати ванільний цукор. Все добре перемішуємо. Даємо охолонути.
Масло кімнатної температури (не повинно бути занадто м'яким, підталим) збити міксером протягом 10 хвилин до пишної світлої маси.
Додавати по 1 столовій ложці заварну суміш, продовжуючи збивати. Масло і заварна суміш повинні бути однієї температури.