Шоколадне печиво – доволі популярні ласощі, адже незрівнянний смак шоколаду мало кого може залишити байдужим. Робиться така випічка або з додаванням какао, або ж із шоколадною крихтою чи шоколадними шматочками.
Класичне шоколадне печиво
- Борошно - 1 ст.
- Цукор - 0,5 ст.
- Яйца - 1 шт.
- Какао-порошок - 0,25 ст.
- Вершкове масло - 75 г
- Розпушувач - 0,5 ч.л.
- Сіль - за смаком
Масло та яйце дістати заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.
Читайте такожНіжні вареники з сиром: як приготувати неймовірно смачну страву
У глибоку миску просіяти борошно, розпушувач, какао, сіль й усе перемішати.
В іншому посуді яйце збити з цукром до пишної піни близько 5 хвилин. Додати масло кімнатної температури і розмішати все до однорідного стану.
З'єднати разом змішані сухі інгредієнти та яєчно-масляну суміш. Зібрати тісто в кулю, загорнути у плівку і прибрати в холодильник на одну годину.
Духовку розігріти до 180°С. Деко для випічки застелити папером для випічки. Дістати тісто і руками, відламуючи по невеликому шматочку, скачувати кульку, викладати на відстані один від одного на деко. Випікати печиво 8-10 хвилин. Готове печиво вийняти з духовки, дати охолонути на деку кілька хвилин і викласти на блюдо.
Печиво шоколадно-горіхове
- Шоколад темний - 100 г
- Масло вершкове - 25 г
- Яйце куряче (кімнатної температури) - 1 шт.
- Цукор - 20 г
- Горіхи (суміш волоського, кеш’ю і фундука) - 60 г
- Борошно - 75 г
- Розпушувач тіста - 1/4 ч. л.
- Цукрова пудра (для обвалювання)
На водяній бані розтопити вершкове масло і шоколад. Збити яйце з цукром до утворення пишної маси. З'єднати яєчну з шоколадно-масляною сумішшю. Перемішати.
Горіхи подрібнити у блендері, додати до шоколадної маси.
Всипати просіяне з розпушувачем борошно. Перемішати до однорідної маси та накрити харчовою плівкою і прибрати у холодильник на 1,5-2 години.
Дістати тісто з холодильника. Сформувати кульки діаметром 2-3 см, обваляти кожну в цукровій пудрі, викласти на застелене пекарським папером деко. Випікати у розігрітій до 160°С духовці 12-17 хвилин. Головне – не пересушити.
Шоколадне печиво з карамеллю
- Борошно - 200 г
- Какао-порошок - 20 г
- Цукор - 100 г
- Розпушувач тіста - 1/3 ч. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Масло вершкове - 100 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Ванілін - 0,5 ч. л.
- Іриски (цукерки мають бути не надто м’які, але й не тверді) - 150 г
Змішати спочатку всі сухі інгредієнти. Просіяти в миску борошно, несолодке какао, всипати цукор, сіль та ванілін. Ретельно перемішати до однорідного кольору. Додати розм'якшене масло та яйце.
Замісити тісто. Помістити його у холод на годинку.
Читайте такожНезвичайне варення з дині: як приготувати яскраву заготовку на зиму
Розділити тісто на шматочки. Скачати невеликі кульки. Розрізати кожну цукерку наполовину. Розім’яти пальцем кульку і покласти всередину по цукерці. Скачати печиво, вмочити у цукрову пудру. Можна обваляти кілька штук у какао, для різноманітності.
Випікати при 180°С упродовж 12 хвилин. Почекати, поки печиво трохи охолоне, адже всередині нього гаряча рідка карамель.
Інші рецепти, які можуть зацікавити:
- Рум’яні пиріжки з горохом: як приготувати страву
- Як правильно засолити червону рибу: рецепти смачної закуски
- Домашнє вівсяне печиво: як приготувати корисну випічку без борошна
- Як приготувати баклажанну ікру: найкращі рецепти смачної закуски
- Ніжно-хрусткі сирні рогалики з горіхами: як приготувати смачні ласощі