Шоколадне печиво - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Шоколадне печиво – доволі популярні ласощі, адже незрівнянний смак шоколаду мало кого може залишити байдужим. Робиться така випічка або з додаванням какао, або ж із шоколадною крихтою чи шоколадними шматочками.

Класичне шоколадне печиво

  • Борошно - 1 ст.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Яйца - 1 шт.
  • Какао-порошок - 0,25 ст.
  • Вершкове масло - 75 г
  • Розпушувач - 0,5 ч.л.
  • Сіль - за смаком

Масло та яйце дістати заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.

Читайте такожНіжні вареники з сиром: як приготувати неймовірно смачну страву

У глибоку миску просіяти борошно, розпушувач, какао, сіль й усе перемішати.

В іншому посуді яйце збити з цукром до пишної піни близько 5 хвилин. Додати масло кімнатної температури і розмішати все до однорідного стану.

З'єднати разом змішані сухі інгредієнти та яєчно-масляну суміш. Зібрати тісто в кулю, загорнути у плівку і прибрати в холодильник на одну годину.

Духовку розігріти до 180°С. Деко для випічки застелити папером для випічки. Дістати тісто і руками, відламуючи по невеликому шматочку, скачувати кульку, викладати на відстані один від одного на деко. Випікати печиво 8-10 хвилин. Готове печиво вийняти з духовки, дати охолонути на деку кілька хвилин і викласти на блюдо.

Печиво шоколадно-горіхове

  • Шоколад темний - 100 г
  • Масло вершкове - 25 г
  • Яйце куряче (кімнатної температури) - 1 шт.
  • Цукор - 20 г
  • Горіхи (суміш волоського, кеш’ю і фундука) - 60 г
  • Борошно - 75 г
  • Розпушувач тіста - 1/4 ч. л.
  • Цукрова пудра (для обвалювання)

На водяній бані розтопити вершкове масло і шоколад. Збити яйце з цукром до утворення пишної маси. З'єднати яєчну з шоколадно-масляною сумішшю. Перемішати.

Горіхи подрібнити у блендері, додати до шоколадної маси.

Як приготувати смачне шоколадне печиво / фото ua.depositphotos.com

Всипати просіяне з розпушувачем борошно. Перемішати до однорідної маси та накрити харчовою плівкою і прибрати у холодильник на 1,5-2 години.

Дістати тісто з холодильника. Сформувати кульки діаметром 2-3 см, обваляти кожну в цукровій пудрі, викласти на застелене пекарським папером деко. Випікати у розігрітій до 160°С духовці 12-17 хвилин. Головне – не пересушити.

Шоколадне печиво з карамеллю

  • Борошно - 200 г
  • Какао-порошок - 20 г
  • Цукор - 100 г
  • Розпушувач тіста - 1/3 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Ванілін - 0,5 ч. л.
  • Іриски (цукерки мають бути не надто м’які, але й не тверді) - 150 г

Змішати спочатку всі сухі інгредієнти. Просіяти в миску борошно, несолодке какао, всипати цукор, сіль та ванілін. Ретельно перемішати до однорідного кольору. Додати розм'якшене масло та яйце.

Замісити тісто. Помістити його у холод на годинку.

Читайте такожНезвичайне варення з дині: як приготувати яскраву заготовку на зиму

Розділити тісто на шматочки. Скачати невеликі кульки. Розрізати кожну цукерку наполовину. Розім’яти пальцем кульку і покласти всередину по цукерці. Скачати печиво, вмочити у цукрову пудру. Можна обваляти кілька штук у какао, для різноманітності.

Випікати при 180°С упродовж 12 хвилин. Почекати, поки печиво трохи охолоне, адже всередині нього гаряча рідка карамель.

Інші рецепти, які можуть зацікавити:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram