Консервований горошок - відмінна закуска і корисний гарнір.
В Україні настав сезон збору врожаю зеленого горошку, який господині закривають на зиму. Звичайно, готовий консервований горошок можна купити в магазині, але його смак ніколи не зрівняється з домашнім. УНІАН розповість, як смачно і просто закрити на зиму зелений горошок.
Промийте горошини, відберіть сухі і зіпсовані. Перекладіть горох в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання на воді буде з'являтися пінка, яку потрібно знімати. Варити горох 5 хвилин після закипання. Потім злийте воду і перекладіть горошок по банках.
В іншій каструлі приготуйте маринад. У воду додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння. Після закипання влийте в воду оцет і відразу вимкніть вогонь. Розлийте гарячий маринад по банках. Заливати його потрібно не на стінки банки, а в центр, щоб посуд не лопнув. Закатайте банки і поставте догори дном під рушник. Після охолодження зберігати в холодному місці.
Промийте горох і капусту. Розберіть капусту на суцвіття. Зваріть овочі в каструлі: капусту 5 хвилин в підсоленій воді, а горошок 10 хвилин у воді з оцтом і аспірином.
Насіння гірчиці і кмин кілька хвилин підсмажте на сухій сковороді, потім влийте олію і смажте ще пару хвилин. Викладіть в масло горошок і капусту. Повністю залийте водою. Коли вода в сковороді закипить, викладіть суміш разом з водою в стерилізовану банку.