Держдума РФ відкликала ратифікацію договору про заборону ядерних випробувань

Проект закону підтримали всі 415 депутатів, які були присутні на засіданні.

Держдума одноголосно прийняла закон про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ), повідомила прес-служба нижньої палати парламенту.

Проект закону підтримали всі 415 депутатів, які були присутні на засіданні, тих, хто голосували проти і утрималися не виявилося.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін зазначив, що закон прийнятий "в інтересах всього світу" заради "стабільності, безпеки і справедливості". "Це політика, яку проводить президент", - підкреслив він.

Відмова РФ від договору про заборону ядерних випробувань

Про те, що Росія може відмовитися від договору про заборону ядерних випробувань, 5 жовтня на засіданні дискусійного клубу "Валдай" заявив президент РФ Володимир Путін. Відразу після цього спікер Держдуми В'ячеслав Володін оголосив, що нижня палата парламенту розгляне відмову від ратифікації договору.

У першому читанні законопроект був прийнятий напередодні, 17 жовтня, а в середу депутати проголосували за нього відразу в другому і третьому читаннях. 

У пояснювальній записці до законопроекту говорилося, що договір так і не набув чинності, оскільки Індія, КНДР і Пакистан його не підписали, А США не ратифікували.

Вас також можуть зацікавити новини: