Путін не привітав українців з Днем перемоги, але згадав про "нацистів та їхні ідеї"

Натомість всі інші лідери пострадянських країн отримали вітальні листівки від диктатора.

Російський диктатор Володимир Путін не привітав народ України із Днем пам'яті та примирення, а також з Днем перемоги. У вітальному посланні він пофантазував про нацистів та їхні "нинішні ідеї".

Як повідомляє прес-служба Кремля, диктатор направив вітальні послання лідерам Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південної Осетії, а також народам Грузії.

"Сьогодні наш моральний обов'язок свято зберігати передані батьками і дідами традиції дружби і взаємодопомоги, не допускати спотворення історичної правди про Велику вітчизняну війну (Другу світову війну - УНІАН), як і виправдання нацистів, їхніх посібників і нинішніх ідей", - заявив Путін.

День перемоги: позиція України

Нагадаємо, що у 2015 році Верховна Рада України запровадила відзначення 8 травня Дня пам’яті та примирення, 9 травня - Дня перемоги над фашизмом у Другій світовій війні.

У відеозверненні сьогодні президент Володимир Зеленський запропонував відзначати в Україні День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 8 травня. Водночас він підписав указ про відзначення в Україні 9 травня Дня Європи - свята єдності усіх європейців, які знищили нацизм.

Вас також можуть зацікавити новини: