У Челябінську сталася "епічна" пожежа на заводі, що виробляє танкові двигуни (відео)

Місцеві жителі стверджують, що перед початком пожежі чули вибух.

На Челябінському тракторному заводі спалахнула потужна пожежа. Місцеві мешканці кажуть, що перед загорянням чули вибух, пише SHOT.

На опублікованих в мережі кадрах зафіксовано потужний спалах полум'я на вже палаючому об'єкті. За даними SHOT, це вибухнув масляний трансформатор - нібито через коротке замикання. 

На даний момент відкрите горіння на площі 40 квадратів вже ліквідовано. Інформація про постраждалих не надходила. Місцеві жителі повідомляють про перебої з електрикою і водою поруч із заводом.

Слід зазначити, що Челябінський тракторний завод є постачальником важливих комплектуючих для підприємств оборонного концерну "Уралвагонзавод". Зокрема він виробляє двигуни для танків Т-72, Т-90 "Прорив", бойової машини підтримки танків "Термінатор", самохідних артустановок "Акація", "Мста-С" і "Коаліція-СВ".

У 2023 році завод потрапив під українські та американські санкції за постачання комплектуючих для російської військової галузі.

Інші новини "руського міра"

Як писав УНІАН, російські мобики нарешті втомилися від участі в "СВО". Численні перехоплення телефонних розмов російських солдатів з рідними свідчать, що армія країни-агресора в основному тримається на страху і майже середньовічних репресіях.

На думку радника глави ОП України Михайла Подоляка, в цілому саме побудований зараз в Росії "табір" сталінського зразка є основним оплотом "СВО". Кремль користується тим, що перетворив росіян на покірну залякану масу, готову йти на смерть без питань і заперечень.

Вас також можуть зацікавити новини: