Прогноз магнітних бур на лютий 2022: найнебезпечніші дні місяця

Прогноз магнітних бур на лютий попередить нас про найнебезпечніші дні цього місяця.

Щоденно фахівці сонячних лабораторій спостерігають за ситуацією на нашій зірці. Деякі дні відзначаються підвищеною сонячною активністю. У такі дні на Землі фіксують магнітні бурі - небезпечні періоди, коли багато людей відчувають погіршення самопочуття.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Магнітні бурі в лютому 2022 року

Сильна магнітна буря очікується на початку лютого. 4 лютого буде магнітна буря потужністю 5 балів. Потім штормитиме 5 лютого. Наступна підвищена сонячна активність прогнозується з 10 по 12 лютого і досягне середньої сили. Прогноз на такий період неточний і може помінятися з часом.

Магнітна буря: вплив на здоров'я

Магнітні бурі найсильніше впливають на літніх, вагітних, метеочутливих людей, а також власників хронічних хвороб. Під час магнітної бурі можуть виникати такі симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, біль у спині та м'язах, підвищений артеріальний тиск, слабкість, безсоння, загострення хронічних захворювань.

Щоб магнітні бурі не сильно дошкуляли вас, в небезпечні дні потрібно дотримуватися деяких правил.

  • Відмовтеся від жирної, гострої і смаженої їжі. Їжте більше овочів і риби.
  • Частіше гуляйте пішки на свіжому повітрі.
  • Відмовтеся від алкоголю, сигарет, кави та енергетиків. Замініть їх зеленим чаєм.
  • Приймайте контрастний душ перед сном.
  • Лягайте спати і прокидайтеся в один і той же час.

Вас також можуть зацікавити новини: