Геомагнітні бурі в січні / фото ua.depositphotos.com

Фахівці сонячних лабораторій щодня спостерігають за сонячною і магнітною активністю. Підвищена сонячна активність викликає магнітні бурі - небезпечні для здоров'я і систем зв'язку періоди. Розповідаємо, коли очікуються найнебезпечніші для метеозалежних людей дні в січні і як захистити своє здоров'я.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відобразитися на здоров'ї.

Магнітні бурі в січні 2022 року

Перша велика буря накриє Землю в середині місяця. Геомагнітна буря триватиме з 15 по 17 січня. Активність 16 січня буде високою, а в інші дні очікуються незначні коливання.

Відео дня

Наступна підвищена сонячна активність прогнозується 24 січня. Вона буде слабкою. Наприкінці місяця також буде слабка дводенна буря - 29 і 30 січня.

Геомагнітні бурі: вплив на здоров'я

Геомагнітна буря може викликати такі симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, безсоння, загострення хронічних хвороб, біль у суглобах, підвищений тиск, слабкість. Особливо гостро відчувають наслідки бурі літні, вагітні та власники хронічних захворювань.

Щоб захиститися від негативного впливу бур, слід дотримуватися таких правил.

  • Відмовтеся від жирної, смаженої, гострої їжі в небезпечні дні.
  • Обмежте вживання кави, сигарет, алкоголю. Пийте більше трав'яних чаїв.
  • Перед сном прийміть контрастний душ.
  • Проводьте більше часу на відкритому повітрі.
  • Більше ходіть пішки.
  • При сильному погіршенні самопочуття зверніться до лікаря.

Вас також можуть зацікавити новини: