Хаббл сфотографував "замкову щілину" космічного масштабу (фото)

Вчені показали, який вигляд має незвичайна туманність в сузір'ї Оріона.

На цьому незвичайному знімку зображена туманність під назвою NGC 1999 в сузір'ї Оріона.

Як повідомили в обсерваторії Хаббла, це неймовірне місце знаходиться приблизно за 1350 світлових років від Землі недалеко від туманності Оріона, найближчої до Землі області масивного зореутворення. 

"Подібно туману, що клубочиться навколо вуличного ліхтаря, відбивні туманності, такі як NGC 1999, сяють тільки завдяки світлу від "вбудованого" джерела", - пояснили вчені.

За їх словами, в даному випадку джерелом світла є новонароджена зірка, яку видно в центрі знімка. Однак найбільш помітним аспектом зовнішнього вигляду туманності є діра в її центрі, яка нагадує замкову щілину космічних розмірів.

Як повідомляється, темна пляма є порожньою областю космосу. Походження цього незрозумілого розлому в серці NGC 1999 залишається невідомим.

Нагадаємо, раніше телескоп Hubble сфотографував один з рідкісних об'єктів у Всесвіті - незвичайний астрономічний вибух. Цей об'єкт вважається прикладом вибуху, викликаного руйнуванням масивної молодої зоряної системи. Якщо це так, то це буде лише другий відомий приклад у Всесвіті.

Також раніше вчені вперше показали туманність Тарантула на знімку "Вебба". Вона є найяскравішою областю зореутворення в найближчих до Чумацького Шляху галактиках.

Вас також можуть зацікавити новини: