SpaceX здійснила пуск нового прототипу "марсіанського" корабля (відео)

Повноцінний запуск комплексу Starship намічений на 2021 рік.

Американська компанія SpaceX провела перші льотні випробування прототипу другої ступені надважкої ракети Starship SN5, яку планують використовувати для польотів на Місяць і Марс.

Читайте такожForbes: NASA готує політ до астероїда, який коштує більше экономики Землі

Як повідомляє N+1, в ході випробувань прототип злетів на 150 метрів, перемістився в бік і здійснив м'яку посадку на посадочну площадку. Трансляція випробувань велася на Youtube-каналі NASA.

Зазначається, що Starship — це перспективна надважка ракета, яку SpaceX розробляє на зміну ракетам Falcon. Апарат складається з двох ступенів, одна з яких буде виступати і як корабель.

За задумом інженерів, ракета зможе вивести в космос понад 100 тонн корисного вантажу, тож її хочуть використовувати для місячних і марсіанських місій. Крім того, ступені зможуть здійснювати м'яку посадку і дозаправку в космосі.

SpaceX розглядає Starship і як транспорт для суборбітальних пасажирських перельотів між континентами. Передбачається, що друга ступінь ракети зможе долетіти з одного континенту на інший за кілька десятків хвилин.

Повноцінний запуск комплексу Starship намічений на 2021 рік.

Раніше повідомлялося, що американський космічний корабель компанії SpaceX Crew Dragon з астронавтами Дугласом Харлі і Робертом Бенкеном повернувся на Землю.