Масляна 2019: як обрати продукти для млинців

На Масляну заведено веселитися та гарненько наїдатися перед Великим постом.

Відсьогодні розпочинається свято, яке символізує кінець зими та пробудження весни. Масляну святкують протягом цілого тижня, до початку Великого посту.

Кожен день Масляної має свою назву та призначення, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Наприклад, сьогоднішній день називається "зустріч". У понеділок робили крижані гірки. У давнину вірили, що чим далі котяться сани й чим гучніший сміх над крижаною горою, тим кращим буде врожай.

На Масляну заведено веселитися та гарненько наїдатися перед Великим постом. Головна страва - млинці, які печуть кожного дня протягом усього тижня. І додавати до них можна все що завгодно: масло, мед, сметану, варення, сир, овочі та ікру - й червону, і чорну, і кабачкову.

Млинці за рік подорожчали на 7%. Українці таке підвищення ціни майже не помітили. Збиратимуть друзів та родичів за святковим столом і цього року. Кожна господиня має свої секрети приготування найсмачніших млинців.

Читайте такожЯк зустрічати Масницю 2019: хороводи, млинці та солом'яне опудало (відео)

У досвідченого кулінара, блогера і просто мами двох дітей – Дарії свої не лише секрети приготування, а й лайфхаки, як обирати продукти на млинці.

"Дуже важливо звернути увагу на якість жирів, які ми будемо використовувати. А саме на якість свинячого сала на якому ми смажимо, і на якість вершкового масла, яким ми будемо змащувати наші млинці", - розповідає  кулінар Дарія Дорошкевич.

Отже, масло купуємо жирністю 82,5 відсотка. Дарія додає, що це має бути саме вершкове масло, а не спред. Далі – обираємо сало.

"Така, як порепана, шкірочка говорить про те, що сало буде дуже смачним", - зазначає вона.

Ще купуємо борошно, яйця та молоко. Усе має бути обов’язково свіжим. І рушаємо на кухню. Тут вже Дарія розкриває свій сімейний рецепт млинців, якому понад сто років.

"Секретний інгредієнт, як не дивно – окріп. Він дає текстуру млинцям", - наголошує блогер.

Але додавати його треба останнім, й добре перемішувати тісто, щоб яйця не зварились. Смажимо млинці та рахуємо, скільки ми на все витратили. Борошно, яйця, молоко, вершкове масло, 200 грамів сала та цукор, і загалом витратили 141 гривню. І це на 50 млинців.

Але на придбання продуктів та приготування доведеться витратити час. Водночас, готові млинці коштуватимуть 10 гривень за штуку. Але в такому випадку ціна буде втроє, а то і вчетверо вищою.