Як говориться, карантин карантином, а обід – за розкладом! УНІАН підготував для вас добірку простих і водночас смачних та корисних страв, приготування яких не займе багато часу.
Питанням про те, чим побалувати себе або порадувати близьких, задається кожен, а тим більше на карантині.
Щоб полегшити завдання, УНІАН зібрав п'ять рецептів страв, які будуть прекрасним доповненням до щоденного меню.
Читайте такожп'ять простих рецептів смачних страв, які зможе приготувати кожен
Процес приготування:
Нарізаємо гриби і чищений кабачок, відварюємо, поки вони не стануть м'якими. Потім по трохи перекладаємо вміст каструлі в чашу блендера і подрібнюємо в пюре.
Густоту можна регулювати бульйоном, в якому варилися гриби і кабачок.
Для приготування такого супу знадобиться:
Процес приготування:
У каструлю покласти сочевицю і нарізані копченості (якщо використовуєте ребра, відокремте м'якуш від кісток), заливаємо водою, ставимо на вогонь.
Нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на сковороді. Після того як вона зарум'яниться, додаємо до неї натерту моркву і продовжуємо обсмажувати.
Коли сочевиця буде готова, додаємо в каструлю вміст сковороди і кип'ятимо ще пару хвилин.
Для приготування цієї страви знадобиться:
Процес приготування:
Невеликі шматочки курки обсмажуємо на змащеній маслом сковороді до золотистої скоринки, додаємо нарізані кубиками ананаси і суцвіття броколі.
Постійно помішуємо страву до готовності.
Для приготування цього салату знадобиться:
Процес приготування:
Нарізаємо півкільцями цибулю, після чого ошпарюємо його окропом і заливаємо розведеним оцтом. Залишаємо на кілька хвилин.
Тим часом ріжемо огірки і зливаємо рідину з квасолі. Подрібнюємо тунець і змішуємо всі інгредієнти.
Після цього додаємо масло, перчимо і салат готовий.
Для приготування цього десерту знадобиться:
Процес приготування:
Змішуємо в мисці яйця, борошно і цукор, виливаємо суміш на застелений пергаментом деко і розрівнюємо ложкою. Випікаємо корж при 200 °C близько 15 хвилин. Рулет повинен пропектися, але зберегти еластичність.
Коли тісто приготується, беремо бісквіт прямо з папером і скачуємо в рулет. Видаляємо папір і даємо тісту охолонути.
Після цього розгортаємо бісквіт, змащуємо варенням і завертаємо знову.