Щоб кожного разу балувати себе і близьких смачним пловом, збережіть собі в закладки цей рецепт.
Плов – це блюдо східної кухні, основу якого становить варений рис.
Відмітна властивість плову – розсипчастість, що досягається дотриманням технології приготування рису з додаванням в плов тваринного або рослинного жиру.
Для приготування 6 порцій страви знадобиться:
1. Для початку необхідно ретельно вимити м'ясо, обсушити його і нарізати на шматочки.
2. Після цього очистити, помити і нарізати тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. А моркву очистити, помити і нарізати соломкою.
Читайте такожЯк приготувати плов вдома: покрокова інструкція для тих, хто сидить на карантині
4. Викласти підготовлене м'ясо. Готувати до стану, коли м'ясо покриється засмаженою скоринкою, близько 10 хвилин.
5. Потім додати моркву. Обсмажити все разом, помішуючи, 3-5 хвилин.
6. Закип'ятити чайник. Обсмажені овочі і м'ясо залити окропом (вода повинна покривати м'ясо з овочами десь сантиметра на два). Посолити, поперчити, додати спеції для плову. Варити на середньому вогні 20 хвилин.
7. Додати рис, обережно розрівняти його по поверхні, але не перемішувати. В серединку помістити головку часнику. Долити води так, щоб вона покривала рис вище на 2 см. Варити плов на максимальному вогні без кришки майже до повного випаровування рідини, близько 10-15 хвилин.
8. Як тільки вода випарувалася, зробити мінімальний вогонь. В плові зробити кілька отворів ручкою ложки. Накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.