ЗМІ встановили особу курсанта, якого досі не знайшли під уламками Ан-26 (фото)

Літак з батьком хлопця у 2014 році був збитий над Луганськом.

Серед зниклих безвісти курсантів літака Ан-26, який вночі 25 вересня впав під Чугуєвом, є Олександр Скочков.

Про це повідомляє місцевий Telegram-канал Наблюдатель.

Читайте такожЩе одне місто оголосило 26 вересня Днем жалоби

Його прізвище внесли до списку військових, які перебували на борту літака.

«Наразі точна доля хлопця невідома. На сторінці юнака у Facebook вказано, що він родом з Мелітополя», – зауважує видання.

За інформацією Наблюдателя, батько курсанта, Ігор Скочков, служив штурманом авіаційної ескадрильї 25-ї гвардійської військово-транспортної авіаційної бригади ЗСУ.

14 червня 2014 року він загинув внаслідок збиття судна над Луганськом.

Падіння літака Ан-26 в Чугуєві: що відомо 26 вересня

  • 25 вересня ввечері у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.
  • За даними диспетчера аеродрому, на борту літака Ан-26 перебували 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту). Загинули 22 особи, двох постраждалих госпіталізували, проте один курсант помер вранці 26 вересня.
  • Сьогодні вранці було знайдено тіло одного загиблого, пошуки ще двох осіб тривають.
  • Створено Державну комісію для з’ясування причин та обставин катастрофи. Очолив комісію віце-прем’єр-міністр Олег Уруський.
  • Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).
  • На місці падіння літака вже знайдено бортові самописці.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.