Апеляційна палата ВАКС розглядає скаргу Коломойського (трансляція)

Скаргу подали через незадовільну роботу прокурорів.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України сьогодні, 17 листопада, розглядає скаргу українського бізнесмена Ігоря Коломойського.

"Апеляційна скарга на ухвалу ВАКС від 24.10.2023 у справі № 991/9378/23 про повернення скарги Коломойського І. В. на бездіяльність Генерального прокурора та постанову прокурора від 13.10.2023 про відмову в задоволенні клопотання про зміну підслідності", - йдеться в повідомленні.

Засідання розпочнеться о 9:30.

Справа Коломойського - що відомо

Бізнесмен Ігор Коломойський перебуває під арештом з початку вересня, коли йому оголосили підозру. Спочатку суд визначив розмір застави в розмірі 509 мільйонів гривень, але пізніше її збільшили майже до 3,9 мільярда гривень.

Коломойського підозрюють у заволодінні 5,8 мільярда гривень в 2013-2014 за допомогою співробітників "ПриватБанку", засновником і акціонером якого він був.

Попри заяви адвокатів бізнесмена про незадовільний стан здоров'я, суд першої інстанції та Апеляційний суд відмовляються відпустити його з-під варти.

Адвокати нагадали, що у Коломойського серйозні проблеми зі здоров'ям, які вимагають постійного спостереження лікаря і унеможливлюють його перебування в СІЗО.

Крім того, захисники наполягають на тому, що застави є непомірним для їх клієнта.

16 листопада Апеляційний суд залишив українського бізнесмена під вартою.

Вас також можуть зацікавити новини: