Кримінальну справу про блокування понад 400 сайтів закрили

Правоохоронці будуть розслідувати дії слідчих, які займалися вказаним кримінальним провадженням.

Правоохоронці закрили кримінальне провадження, за яким суд ухвалив рішення про блокування понад 400 сайтів в Україні.

Про це в коментарі Українській правді повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Читайте такожГоловні новини України 25 лютого: перші вакциновані та посилення карантину в Прикарпатті

«25 лютого процесуальним керівником прийнято рішення про закриття вказаного кримінального провадження та одночасно - про скасування арешту на майнові права інтелектуальної власності», – заявила вона.

Прокуратура ініціювала розслідування щодо дій співробітників Голосіївського управління поліції, які займалися вказаною справою.

Блокування сайтів: що було раніше

  • Голосіївський районний суд Києва постановив заблокувати в Україні 426 сайтів, серед яких, зокрема, російські та українські засоби масової інформації.
  • Суд наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів інтернету при використанні 426 сайтів. Серед них: From-ua, російський РБК, Novostiua.org, "Захід медіа", Infopressa, LiveJournal, сервіс Telegram-статистики TGStat, а також GitHub Gist, Cryptowiki та інші.
  • 25 лютого заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція вже відкликала супровідний лист по справі до Нацкомісії, а кримінальну справу перевірить Головне слідче управління. За його словами, заблокувати сайти просив громадянин України, якому не подобалося, що про нього пишуть.