Капітана затонулого танкера "Делфі" засудили до року обмеження волі

Водночас, суд звільнив капітана від відбування покарання, призначивши іспитовий строк один рік.

Капітана затонулого танкера Delfi поблизу одеського пляжу "Дельфін" засудили до одного року обмеження свободи.

Вирок 6 серпня виніс Приморський районний суд Одеси. Про це повідомляє "Думська".

У той же час, суд цим же рішенням звільнив капітана від відбування покарання, призначивши випробувальний термін в один рік.

Читайте такожАварійний танкер «Делфі» можуть порізати на місці - Голова Одеської ОДА

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2019 року в Чорному морі біля одеського пляжу «Дельфін» зазнав аварії танкер «Делфі» (Delfi) з трьома українцями на борту. В результаті аварії було забруднено узбережжя, витоки нафтопродуктів почастішали з настанням літа.

Судновласник обіцяв прибрати «Делфі» з пляжу «Дельфін» до 31 березня. Зокрема, танкер планували розрізати на частини або відбуксирувати його цілком. Пізніше Адміністрація морпортів дозволила судновласнику прибрати танкер до 20 липня. Однак судно так і не евакуювали в обіцяний термін.

Спроби компанії-підрядника 18 і 25 липня підняти «Делфі» за допомогою буксирів завершилися невдачею - троси не витримали навантаження.

23 липня АМПУ оголосила тендер на роботи з евакуації танкера, кінцевий термін подачі пропозицій - 28 серпня, вартість - майже 24 млн 682 тис. грн.

26 липня на екстреному засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та НС Одеської ОДА ухвалено рішення про визнання ситуації з «Делфі» надзвичайною. Судновласнику відмовили в продовженні робіт.

Чиновники кілька разів заявляли, що не виключають розрізання судна на частини на місці аварії.