Експерт сказав, до якої події Путін точно не нападе на Україну

Президент Росії може атакувати нашу країну після зимових Олімпійських ігор, вважає військовий експерт.

Президент Російської Федерації Володимир Путін точно не нападе на Україну до зимових Олімпійських ігор у Китаї. 

Росія поступово готується до вторгнення в Українську державу, розповів військовий експерт Михайло Притула в ефірі телеканалу "Будинок".

За його словами, глава РФ здатен атакувати Україну після Ігор.

"Відбувається поступова... підготовка до вторгнення в Україну. Це ми бачимо, тому що йде інформація про те, що розгортають мобільні госпіталі з боку Російської Федерації, вони евакуюють своїх людей, вони везуть "Іскандери" з Далекого Сходу... про що це говорить? Про те, що до Олімпіади в Китаї Путін не нападе, це точно...", – сказав співрозмовник.

Притула вважає, що, якщо РФ вдереться в нашу країну до Олімпійських ігор, то цю війну не зрозуміє Китай.

Читайте такожЧому Росія не нападе на Україну: експерт з розвідки назвав несподівану причину"...А після Олімпіади Путін може піти в атаку...", – попередив військовий експерт.

Нагадаємо, у столиці Китаю Пекіні з 4 до 20 лютого заплановано проведення XXIV зимових Олімпійських ігор.

Агресія Росії проти України довідка УНІАН

У 2014 році Росія захопила український Крим, а потім вдерлася на частину Донецької та Луганської областей й почала підтримувати бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР". Низка країн Заходу покарали російську владу за агресію проти України – запровадили санкції.

Восени 2021 року стало відомо, що РФ перекинула до кордону з Україною значну кількість військових і техніки. Такі дії Росії занепокоїли західних партнерів України.

Зокрема, США та країни ЄС пригрозили РФ новими санкціями у разі агресії проти української держави.

Наприкінці листопада минулого року керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов говорив, що РФ стягнула до кордону понад 90 тис. військових і може піти на вторгнення на початку 2022-го.

У середині січня поточного року в розслідувальній групі Conflict Intelligence Team поділилися інформацією, що російські ракетні комплекси "Іскандер" як мінімум з двох бригад Східного військового округу РФ перекидають у західному напрямку, можливо, "в Україну".

Вас також можуть зацікавити новини: