Екс-міністр освіти та науки Шкарлет здивував посадою на Чернігівщині

Йдеться про місце, яке добре йому знайоме.

Колишній міністр освіти України Сергій Шкарлет повідомив про нову посаду, яку отримав на своїй "рідній" Чернігівщині. Раніше він написав заяву на звільнення з орфографічною помилкою, чим вразив українців.

Шкарлет у своєму Telegram зазначив, що йдеться про місце в Національному університеті "Чернігівська політехніка", з яким він добре знайомий. 

"Відучора повернувся до рідної Чернігівської політехніки на посаду першого проректора", - зазначає він.

Серед основних пріоритетів на цій посаді Шкарлет визначає продовження відновлення університету; підготовка та проведення вступної кампанії 2023 року.

Також серед пріоритетів - розвиток міжнародної співпраці, зокрема розширення пулу університетів-партнерів за програмою Еразмус+, співпраця з Гліндорським університетом (Велика Британія) у межах програми Twinning, стажування студентів. Колишній міністр каже, що попереду багато роботи та завдань.

Відставка Сергія Шкарлета з посади міністра - головне

Як відомо, 20 березня Верховна Рада України проголосувала за відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки. Відповідне рішення підтримали 295 народних депутатів. На цій посаді він був з грудня 2020 року. Він тоді написав, що продовжить працювати у сфері освіти і науки.

Сергія Шкарлета звинувачували у наявності  плагіату в його дисертації, закидали йому те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.

У квітні 2021 року Шкарлет заявив, що Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) щодо виявлення плагіату у його наукових роботах.

21 березня 2023 року на посаду міністра освіти і науки ВР призначила директора національного центру "Мала академія наук України" Оксена Лісового.

Вас також можуть зацікавити новини: