Фокстрот долучився до акції "Монетки дітям"

НК

Бренд Фокстрот став інформаційним партнером та учасником благодійної акції від Національного банку України та БФ "Таблеточки", аби сказати "так!" здоровому дитинству.

Акція "Монетки дітям" триватиме з 1 до 30 вересня, аби у простий та доступний спосіб зібрати монети та перетворити їх на потужну допомогу для сотень дітей, що борються з раком. Йдеться про монети номіналом 25 копійок, що вийшли з обігу рік тому та вже не є платіжним засобом. Монети можна лише обміняти у банках на банкноти діючих номіналів, але українці не поспішають цього робити.

За офіційною інформацією, Національний банк вилучив 83,8 млн штук таких монет. Це становить 5% від загальної кількості цих монет, які були в обігу. Решта, а це кілька сотень мільйонів гривень лежить у скарбничках, кишенях та на полицях. 

Тож державні та бізнес-структури об’єднуються, аби у простий та доступний спосіб зібрати монети та перетворити їх на потужну допомогу для сотень дітей, що борються з раком. 

"Ця ініціатива  –  приклад того, як загальні зусилля та розумна утилізація знецінених копійок можуть стати безцінними та реально допомогти онкохворим дітям", – наголосив Геннадій Виходцев, співзасновник бренду Фокстрот.  –  Підтримуємо ініціативу стати помічником акції "Монетки дітям". 

Монети, які зберуть протягом акції у фронт-офісі та серед співробітників мережі Фокстрот, будуть доставлені до банків, що є партнерами акції, серед яких – Ощадбанк, Райффайзен банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ банк та Індустріалбанк. Після цього сума, яка є еквівалентом колишньої вартості монет, буде перерахована у фонд "Таблеточки". Звіт про зібрану за допомогою Фокстрот суму буде опубліковано додатково.

"Таблеточки"  – це   благодійний фонд, який уже 10 років допомагає онкохворим дітям в Україні. Фонд працює в чотирьох напрямках: адресна допомога сім’ям, системна допомога дитячим онковідділенням, захист прав дітей і професійний розвиток медичного персоналу. Щомісяця під опікою фонду перебуває 500 сімей і 21 онковідділення по всій Україні. За час роботи фонду понад 5000 сімей отримали адресну допомогу. Фокстрот долучається до ініціатив фонду "Таблеточки" з 2015 року.