ООН заявила про "катастрофу поколінь" через вплив коронавірусу на освіту в світі

Через загрозу «катастрофи поколінь» поновлення нормального процесу навчання має стати першочерговим завданням.

Генсек ООН Антоніу Ґутерріш заявив, що щонайменше 40 мільйонів дітей через «коронавірусні» обмеження не змогли отримати необхідних знань у «критично важливий дошкільний вік», у зв’язку з цим світові загрожує «катастрофа поколінь».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також"Без масок - лише під час уроків": у МОН розповіли, яким має бути навчання з 1 вересня

Карантин, за його словами, вплинув на освітній процес у 160 країнах, а через закриття навчальних закладів близько мільярда учнів не змогли отримати освіту повною мірою.

Ґутерріш наголосив, що через загрозу «катастрофи поколінь» поновлення нормального процесу навчання має стати першочерговим завданням.

 «Зараз – визначальний момент для дітей і молоді світу. Рішення, які зараз ухвалюють уряди, матимуть тривалий вплив на сотні мільйонів молодих людей і на перспективи розвитку країн на наступні десятиліття», – сказав він, уточнивши, що консультації з батьками та педагогами повинні стати основоположними у розв’язанні цього питання.

Як повідомляв УНІАН, станом на 6:00 за Києвом у світі від коронавірусної хвороби COVID-19 померли 691 642 особи, одужали 10 853 195 людей. Загалом підтверджено 18 196 221 випадок захворювання.