КОZАЦЬКА РАDА презентує нову комунікацію до Дня Конституції України

НК

Волелюбний дух, незламність і здатність єднатись у скрутні періоди! Понад усе українці завжди цінували свою свободу в усі періоди історії, а особливо за часів козацтва.

KOZAЦЬKA PADA - завжди підтримує українські цінності: свободу, волю, братерський характер та незламний дух української нації! Нова комунікаційна кампанія бренду у 2021-році розпочнеться саме 26 червня у День Конституції України! Переглянути відео та оцінити козацьку візуальну айдентику діджитал-кампанії улюбленого українцями напою KOZAЦЬKA PADA  ви можете за посиланням.

Українців називають козацькою нацією, за звичаями, традиціями, за духом.  Чому так склалось, пригадаємо історію у 15 столітті основним центром розселення козацтва стало Запоріжжя, або Низ - територія Дніпрових порогів. Звідси назва козаків — запорозькі або низові. Козаки заснували укріплені поселення — січі. Першими організаторами січей були «уходники», яких черкаські та канівські старости відпускали на Середнє і Нижнє Подніпров'я для промислу. Щорічно ватаги уходників на чолі з обраними отаманами йшли за пороги, де в захищених від раптових нападів ворога місцях будували тимчасові житла і приміщення для перероблення та зберігання продуктів промислу.Козаки навічно прославилися як надзвичайно розумні, хитрі і вправні воїни. Вони були сильними й витривалими.

Правова система Запорозької Січі була заснована на звичаєвому праві, яке ґрунтувалося на усних усталених звичаях та нормах. Вищим органом влади у Січі була рада, право участі в якій мали всі козаки. Козацькі ради за традицією збиралися щороку 1 січня для переобрання кошового отамана і старшини.

Через участь козаків у повстаннях у кінці 14 — першій половині 17 століття влада Речі Посполитої почала вбачати в козаках загрозу своєму панівному становищу в Україні. Звідси — поява кількох постанов варшавського вального сейму, якими суттєво обмежувалися і навіть скасовувалися козацькі права. Повною мірою їх відновлення було зафіксоване у Зборовському договорі 1649 року, «Березневих статтях» 1654 року під час правління Богдана Хмельницького. Правові норми цих документів знаменували перетворення козацтва на соціальний стан Гетьманщини. Політичні і економічні важелі влади перейшли до рук старшини, яка сконсолідувалась у привілейований соціальний прошарок. Саме «Статті війська Запорозького», «Переяславський договір»  — регламентували політичне, правове й  військове становище України після Переяславської ради і стали основою для створення  добірки правових законів, які сьогодні відображені у Конституції України.

Мужній бренд КОZАЦЬКА РАDА завжди підтримує українські цінності, адже саме з козацьких часів було закладено головні принципи поведінки мужнього українського суспільства.

Сьогодні День Конституції – це почесне свято для кожного громадянина. Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Саме тому обов’язок кожного з нас – поважати Конституцію та дотримуватись її приписів. Тільки так ми зможемо забезпечити подальший розвиток України як демократичної та рівноправної зі світовою спільнотою держави.

Команда Мужнього бренду КОZАЦЬКА РАDА вітає усіх українців з Днем Конституції України! 

Бажаємо завзяття та нових звершень. Нехай злагода, мир та добро панують у серцях кожного із нас, а у душі міцніє почуття гордості за нашу Батьківщину.

#КОZАЦЬКАРАDА  #УКРАЇНСЬКИЙХАРАКТЕР

Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю!