як приготувати курячу грудку

Основна проблема курячої грудки, як м'яса, полягає в тому, що майже завжди вона після смаження чи запікання виявляється сухою. Виявилося, є лайфхак, як запекти курячу грудку в духовці, щоб отримати м'яку та соковиту страву.

Як приготувати курячу грудку, щоб вона не була сухою - порада

Видання Express з посиланням на Keto Recipes пояснює, що заповітний продукт, який потрібно додати до курки, найімовірніше, є у вашому холодильнику або духовці. З ним курка ніколи більше не буде пересушеною незалежно від того, як її готувати - на грилі, в духовці або на мангалі.

Люди, намагаючись довести м'ясо до готовності, бояться його недосмажити, тому запікають довше, через що в підсумку пересушують. Секретний інгредієнт вирішує і цю проблему.

Відео дня

Keto Recipes розповідають, як запекти курячу грудку в духовці і що додати в маринад, щоб отримати найсмачнішу страву на світі. За словами експертів, сире м'ясо обов'язково потрібно посипати спеціями і травами, щоб зберегти вологу. Також можна додати йогурт і лимонний сік - так курка буде ще ніжнішою. Однак головним інгредієнтом для ідеального маринаду Keto Recipes назвали харчову соду.

Саме в цьому компоненті таїться секрет, як приготувати курячу грудку соковитою та м'якою - кулінари стверджують, що навіть дрібки соди вистачить, щоб зберегти ніжність м'яса, розпушивши його волокна, навіть під час тривалого готування. Потім, каже експерт, курячу грудку потрібно покласти на пательню і готувати на середньому вогні під кришкою. Те ж саме з духовкою - обов'язково м'ясо потрібно закривати.

Однак якщо обираєте пательню, готувати необхідно три хвилини з одного боку і сім хвилин з іншого боку. Потім вимкнути вогонь і, не знімаючи кришку, дати курці "відпочити" п'ять хвилин. Після цього можна насолоджуватися напрочуд м'яким і соковитим шматочком.

Вас також можуть зацікавити новини: