"Питання виживання": Ткаченко назвав свій "перший крок" на посаді міністра

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що креативні індустрії під час карантину зазнали збитків на суму до 20 млрд грн.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко попросив прем'єр-міністра Дениса Шмигаля повернути 2 млрд грн на фінансування культури.

Про це Ткаченко написав у Facebook.

Читайте такожТкаченко назвав трьох "слуг народу", які планують брати участь у праймеріз на мера Києва

"За нашою оцінкою, від 10-20 млрд грн втратили креативні індустрії під час кризи. Тому наразі стоїть питання виживання", - зазначив міністр.

Він наголосив на необхідності повернення секвестрованих коштів на підтримку митців та інституцій, які вони представляють.

"Це перший крок. Сьогодні вже передав листа прем’єр-міністру Денису Шмигалю щодо повернення фінансування на підтримку культури. Наразі — це 2 млрд грн. Буду лобіювати оперативний розгляд звернення", - повідомив Ткаченко.

Міністр також повідомив, що після виділення коштів буде розроблена концепція, хто їх отримає.

"Питання на порядку денному, одразу беремося за нього після повернення фінансування", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету на 2020 рік, необхідні для боротьби з COVID-19, якими передбачено підвищення бюджетного дефіциту втричі - до 298 млрд грн. Згідно з законом, фінансування сфер культури, спорту та освіти було суттєво зменшено.