У Києві влаштували облаву на ресторани, які працюють під час локдауну (фото)

Протоколи склали як на адміністраторів закладів, так і на відвідувачів.

Поліція зафіксувала порушення карантинних обмежень в столиці – працювали ряд розважальних закладів.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Києва, упродовж доби правоохоронці перевірили 533 об’єкти господарської діяльності. Переважна більшість порушень – це робота розважальних закладів.

«Протягом доби поліцейські перевірили 533 об’єкти. Серед них були розважальні заклади: «Hype», «50», «Ішак», «Спаркс», «Shef», ресторан готелю «Favor Park», які працювали попри заборону та всередині знаходились відвідувачі», - сказав начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Він додав, що на посадових осіб закладів склали 50 протоколів за невиконання вимог статті 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень.

Читайте такожУ Києві на Великдень готують додаткові карантинні обмеження

Також поліцейські склали 250 адміністративних постанов на відвідувачів.

«Вкотре звертаємось до керівників розважальних закладів, які всупереч діючих обмежень часто вдаються до хитрощів та організовують у закладах закриті вечірки з обмеженим доступом. Запевняємо, що усі такі факти не залишаться поза увагою правоохоронців», - додав Крищенко.

В поліції нагадали, що за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням передбачена кримінальна відповідальність.

Вас також можуть зацікавити новини: