Нові правила: в РНБО надали роз’яснення про заборону феєрверків та їзди без глушника

Заборона діє не там, де наразі активні бойові дії.

Центр протидії дезінформації при РНБО спростував фейки щодо феєрверків та пересування Києвом на транспорті без системи шумопоглинання.

Як зазначили в ЦПД, заборона діє не там, де наразі активні бойові дії.

"Київрада ухвалила рішення про заборону продажу феєрверків, салютів і піротехнічних засобів, а також їх запуск на період дії воєнного стану на території України та 30 днів після його припинення чи скасування на території Києва. … Наразі зареєстровано законопроект про заборону салютів та феєрверків на час воєнного стану по всій території України", - наголосили експерти. 

Також там пояснили, що не вийде "просто сплатити штраф", якщо купив авто і зняв глушник.

"Київрада заборонила рух столицею транспортних засобів, у конструкції яких є система випуску відпрацьованих газів з прямотоком та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, до скасування режиму ВС на всій території України. … Якщо є переобладнання, яке порушує розділ 31 ПДР, такий транспортний засіб може бути вилучений поліцією на спецмайданчик", - зазначили в Центрі. 

Як писав УНІАН, у Київській міській військовій адміністрації заявляли, що заборонено використання піротехнічних виробів на території міста, а також гучного співу, трансляції розважальної музики з використанням звуковідтворювальної апаратури.

Також у Києві на час війни заборонили продаж та запуск феєрверків, їзду без глушника.

Вас також можуть зацікавити новини: