ЗМІ назвали лідера на виборах ректора КНУ імені Шевченка

За даними джерела, перемогу здобуває проректор Олександр Рожко.

На чергових виборах ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка 17 березня здобуває перемогу проректор Олександр Рожко.

Про це Obozrevatel стало відомо з університетських кіл.

За даними джерела, Рожко зі значним відривом випереджає свого колегу-проректора Володимира Бугрова, а також одіозного політика Володимира Литвина.

Читайте такожМОН дало "добро": Литвин офіційно з'явився у списку кандидатів у ректори КНУ

"Більшість студентів і викладачів свій вибір вже зробили на користь Рожка", – повідомило джерело.

Станом на 12:00 вибори проходили у звичайному режимі, без порушень. Виборчі дільниці мають припинити роботу о 15:00.

Як відомо, обов'язки ректора КНУ ім. Шевченка з 30 жовтня 2020 року і до призначення нового покладені на Леоніда Губерського.

Вибори ректора КНУ ім. Шевченка:

  • 25 листопада 2020-го в КНУ імені Тараса Шевченка пройшов перший тур виборів ректора. На цю посаду претендували 10 кандидатів.
  • У грудні 2020 року в другому турі виборів ректора найбільшу кількість голосів набрав проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров. Однак даних голосів не вистачило для перемоги і призначення ректором. У зв'язку з цим були призначені повторні вибори.
  • 9 березня 2020-го стало відомо, що екс-спікер Верховної Ради, голова Адміністрації президента України часів Леоніда Кучми Володимир Литвин став кандидатом у ректори Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.