Порожні вулиці, авто без номерів і підготовка до 9 травня: житель Донецька показав місто в окупації (відео)

Зокрема, житель окупованого міста, показав колишній офіс корпорації «ІСД», який був захоплений у 2014 році. З того часу тут збереглися вибиті вікна.

Житель окупованого Донецька Ігор Полтавець у середу, 6 травня, проїхався напівпорожньою вулицею Щорса і показав колишню будівлю СБУ, в якій бойовики катували українських полонених, а також - підготовку до 9 травня.

Про це повідомляють «Донецкие новости».

Чоловік здійснював поїздку опівдні в робочий день, при цьому варто відзначити, що на вулицях практично немає людей.

Зокрема, він зняв колишню будівлю СБУ, де у 2014-му році був один з основних штабів російських окупантів, так звана «Ізбушка». Підвали будівлі використовувалися для тортур українських полонених.

«Останніми роками будівля пустувала, за нею навіть ніхто не дивився. Зараз біля колишньої будівлі СБУ ведуться якісь відновлювальні роботи, відносно недавно їх почали проводити, поставили паркан», – коментує Полтавець.

Також чоловік звернув увагу на те, що останнім часом в Донецьку часто можна помітити автомобілі без номерних знаків.

«Хоча їзда без номерів у нас карається», – доповнює Ігор.

Далі Полтавець демонструє колишній офіс корпорації «ІСД», який був захоплений у 2014 році. З того часу тут збереглися вибиті вікна.

«Зараз будівля не функціонує, повністю законсервована. Навіть у будці охорони немає самої охорони. Будівлю розграбували мародерами. Я знаю, що її підпалили і розграбували – десь у 2016 році», – пояснює він.

Рекламні щити в основному обклеєні пропагандистськими білбордами – з цитатами ліквідованого ватажка Олександра Захарченка, з привітаннями з «днем республіки», який відзначається тут 11 травня, а також з плакатами, присвяченими 9 травня.

«Місто підготували до 9 травня, скрізь прапори вже висять, інша відповідна атрибутика», – розповідає донеччанин.

Як повідомляв УНІАН, голова так званої "Донецької народної республіки" Денис Пушилін підписав указ, який дозволяє використовувати відносно Донецька назву "місто Сталіно".