Олександр Свищев подарував Гарнізонному храму Львова цінну ікону Св. Миколая

На церемонії був присутній голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

У свято святого Миколая Чудотворця Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла у Львові отримав від мецената Олександра Свищева унікальні стародруки та ікону Святого Миколая початку XVII століття.

"Гарнізонний храм апостолів Петра і Павла - важлива духовна святиня Львова. Це місце сили для українських військових. Хочеться, щоб храм був магнітом міста, куди із задоволенням будуть приходити туристи і львів'яни. І ікона, і старовинні видання, в яких згадується Гарнізонний храм, будуть розміщені в підземеллі, де кожен відвідувач зможе з оглянути і дізнатися багато цікавих фактів про історію святині", - розповів президент Федерації водного поло України, меценат Олександр Свищев.

Одна зі стародруків – настанови для чернечого життя "Квітник священноінока Авви Дорофея", виданий у Києво-Печерській лаврі в 1652 році.

Друга - "Восьмигласник" (богослужбова книга, що складається з чинопослідування вечірні, повечір'я, утрені і літургії) виданий в друкарні ставропігійного братства Михайлом Сльозкою в 1643-1644 рр.

На церемонії був присутній голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький. До передачі реліквій також долучився меценат Юрій Котик.

"Ікона святого Миколая дійсно дуже цінна для нас - священнослужителів. Ми часто молимося саме святому Миколаю про здоров'я наших військовослужбовців і про мир в країні. Дякуємо меценатам Олександру Свищеву та Юрію Котику за такий чудовий сюрприз для храму в цей прекрасний день", - каже настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла о.Тарас Михальчук.