Ще одного учасника акції на Банковій взяли під цілодобовий домашній арешт

Активісту руху «Гонор» Олексію Білковському інкримінують ч. 4 ст. 296 ККУ - хуліганство.

Суддя Печерського райсуду Києва Крістіна Константінова відправила учасника акції на Банковій 20 березня, активіста руху «Гонор» Олексія Білковського на два місяці під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляється на телеграм-каналі громадського активіста Сергія Стерненка.

Читайте такожПогроми під ОП: суд обрав запобіжний захід громадському активісту Ратушному (відео)

Білковському, як і решті активістам, до яких застосовано такий же запобіжний захід, інкримінують ч. 4 ст. 296 ККУ - хуліганство.

Протести під ОП: що відомо

  • 20 березня біля будівлі Офісу президента у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Сергія Стерненка. Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Активісти розбили скло у дверях будівлі і закидали фаєри та димові шашки в середину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі. Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ОП червоною фарбою.
  • Станом на 30 березня десятьом учасникам акції повідомлено про підозри у вчиненні дій, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу, стосовно декількох складено адміністративні протоколи.
  • У вчиненні хуліганських дій підозрюють, зокрема, лідера громадського руху «Захистимо Протасів Яр» Романа Ратушного, Владислава Гранецького-Стафійчука (псевдо Влад Сорд), лідера руху «Гонор» Сергія Філімонова та учасника цього руху Олексія Білковського.