Розслідування справи про падіння літака з курсантами під Харковом – на завершальному етапі

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що це кримінальне провадження перебуває на особливому контролі ОГ.

Розслідування кримінальної справи щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу літака Ан-26 під Чугуєвом в Харківській області і загибель 26 льотчиків та курсантів університету Повітряних сил ім. Кожедуба, перебуває на завершальному етапі.

Читайте такожПавловського випустили з-під варти – ЗМІ

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, повідомляє прес-служба її Офісу.

«На особливому контролі у нас кримінальне провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу літака Ан-26Ш та загибель 26 військовослужбовців. Процесуальне керівництво розслідуванням катастрофи здійснюють військові прокурори Харківського гарнізону. В цій справі окрім першочергових слідчих дій проведено допити 81 свідка, призначено та проведено понад 100 судових експертиз. Розслідування перебуває на завершальному етапі і ми сподіваємося, що невдовзі дамо суспільству відповіді», - зазначила Венедіктова, перебуваючи у Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил у Краматорську.

Падіння Ан-26: що відомо про трагедію

  • Увечері 25 вересня в Харківській області під Чугуєвом під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого було 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив тільки один курсант.
  • Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них - технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами, і неналежне технічне обслуговування літака.
  • 28 жовтня урядова комісія назвала причини катастрофи літака Ан-26Ш, головні з них - це відсутність дієвого контролю за організацією та виконанням польотів з боку посадових осіб Харківського університету, системні порушення правил виконання польотів.