Негода на заході: Зеленський обіцяє відновити або купити житло усім постраждалим

Глава держави висловив співчуття родинам загиблих і обіцяє, що влада відновить зруйновані дороги, мости та іншу інфраструктуру.

Президент України Володимир Зеленський обіцяє вирішити питання зруйнованого житла та виділити фінансову допомогу постраждалим від повеней жителям західних областей.

Про це глава держави заявив у відеозверненні щодо ситуації з повенями в західних областях України.

Президент запевняє, що влада робить усе необхідне для мінімізації та подолання наслідків природного лиха у західних областях.

Читайте такожПаводки на Західній Україні: в уряді пояснили, як боротимуться з "великою водою"

«Я хочу звернутися до людей, які постраждали саме внаслідок повені, особливо це Івано-Франківська область, а також Закарпатська, Львівська, Чернівецька та Тернопільська. Перш за все, я хочу висловити щирі співчуття родинам загиблих. Інших постраждалих громадян хочу запевнити - держава не залишить вас у біді. Ми обов'язково відновимо зруйновані дороги, мости та іншу інфраструктуру. Обов'язково вирішимо питання житла - або відновимо зруйноване, або знайдемо нове», - заявив Зеленський.

Також президент пообіцяв, що буде виділена фінансова допомога.

«Ми розуміємо, що для подолання наслідків може знадобитися не один мільярд гривень, але ці кошти обов'язково будуть знайдені», - сказав глава держави.

Також він додав, що, за прогнозами синоптиків, у найближчі дні рівень опадів і води в річках знизиться. «Тому ми всі сподіваємося, що ситуація не буде загострюватися. А загалом у найближчий час ми розглянемо повноцінну стратегію, залучимо всіх спеціалістів, щоб вирішити проблему паводків комплексно, назавжди, або, принаймні, на десятиліття вперед», - зауважив президент.