До 1 липня 2020 року має бути організоване обстеження зруйнованих та пошкоджених будівель та дорожньої інфраструктури / фото tsn.ua

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила комплекс невідкладних заходів для подолання наслідків стихійного лиха в західних областях України.

Читайте такожПовінь на Прикарпатті: у ДСНС розкрили масштаби наслідків негоди

Як повідомили у прес-службі уряду, засідання комісії відбулося під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля в режимі відеоконференції.

Відео дня

За підсумками засідання було ухвалено протокольне рішення щодо комплексу невідкладних заходів з подолання наслідків надзвичайної ситуації. Серед цих заходів, зокрема, передбачається: постійний моніторинг гідрологічної обстановки на річках регіону з метою вчасного вжиття запобіжних заходів, організація всебічного життєзабезпечення постраждалого та евакуйованого населення; нагляд за санітарно-епідеміологічною обстановкою, аби не допустити спалахів інфекційних захворювань через забруднення колодязів.

Крім того, повідомляється, що до 1 липня 2020 року має бути організоване обстеження зруйнованих та пошкоджених будівель та дорожньої інфраструктури для встановлення розмірів завданих збитків та визначення обсягів коштів, необхідних для їх відновлення; постраждале населення має отримати фінансову допомогу від держави.

Водночас, у Міністерстві внутрішніх справ мають організувати охорону об’єктів критичної інфраструктури, будівель та майна населення, яке евакуйоване з небезпечних територій.