Правила карантину порушує кожен п'ятий громадський об'єкт - Держпродспоживслужба

За тиждень фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення у 3297 перукарнях, ресторанах або магазинах.

Профілактичні та протиепідемічні норми, встановлені на період роботи під час карантину, порушує кожен п'ятий громадський об'єкт (перукарні, заклади громадського харчування, магазини тощо).

Читайте такожУ МОЗ повідомили, у яких областях зараз не можна послаблювати карантин (інфографіка)

Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Згідно з повідомленням, за минулий тиждень (15-19 червня) фахівці служби провели 16932 перевірок таких об'єктів.

"У ході здійснення перевірок було встановлено порушення на 3297 об'єктах (на кожному п'ятому), у 496 випадках за виявленими порушеннями інформувалися органи місцевої влади і в 348 - органи Національної поліції", - сказано в повідомленні.

Зокрема, з 7247 об'єктів торгівлі продовольчими товарами на 1417 встановлено порушення.

З 3718 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами порушення зафіксовано на 728 об'єктах.

Серед 2600 закладів громадського харчування фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення у 537 закладах, а серед 851 салону краси - на 174 об'єктах.

Також з-поміж понад 2400 інших об'єктів, у тому числі в аптеках і громадському транспорті, фахівці зафіксували 441 порушення.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.

На період дії карантину забороняється: перебування в громадських будівлях і спорудах, громадському транспорті без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно; перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу; самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації; відвідувати заклади освіти її одержувачами в групах понад 10 осіб, крім участі в іспитах; проведення масових заходів за участі понад одна людина на 5 кв. метрів площі будівлі або території, організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менш як 1,5 метра; діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку; здійснення пасажирських перевезень осіб в кількості більше, ніж кількість місць для сидіння.