гарбузовий крем-суп

Гарбузовий суп пюре присутній в осінніх меню більшості ресторанів. Одночасно легка, поживна і дуже ароматна страва подобається майже всім. Повторити її вдома не складе труднощів, особливо якщо підібрати правильний сорт гарбуза.

Ми розповіли, як зробити чудовий гарбузовий суп - рецепт гарний тим, що його можна змінювати під свій смак. Ви можете приготувати більш ситний варіант із наваристим бульйоном, або зробити його дієтичним. Ця страва завжди виходить ідеальною.

Раніше ми розповідали, як готується легендарна гарбузова каша з рисом і молоком.

Відео дня

Гарбузовий крем-суп - рецепт як у ресторанах

Спосіб приготування та інгредієнти ласощів назвало кулінарне видання EatingWell. Експерти радять використовувати саме мускатний гарбуз. Цей сорт вирізняється особливо солодкою та ароматною м'якоттю.

Щоб зробити гарбузовий суп, підготуйте такі продукти:

  • один невеликий гарбуз;
  • одна цибулина;
  • стебло селери;
  • два зубчики часнику;
  • літр курячого бульйону;
  • п'ятсот мілілітрів води;
  • п'ятдесят грамів вершкового масла;
  • столова ложка оливкової олії;
  • сіль, перець, улюблені спеції;
  • чайна ложка сухого чебрецю;
  • зелень за смаком.

Це "базовий" рецепт, який можна підлаштувати під себе. Наприклад, ви можете додати м'ясо або рибу, або зробити густий гарбузовий суп пюре з вершками.

На сковорідці нагрійте суміш олії та масла. Селеру та цибулю наріжте однаковими дрібними кубиками. Обсмажте на невеликому вогні 4 хвилини. Всипте чебрець, перемішайте і вимкніть вогонь.

Гарбуз наріжте довільними частинами, залийте водою і бульйоном. Варіть під кришкою на слабкому вогні близько 25 хвилин. Овоч має легко розминатися виделкою.

У бульйон із гарбузом додайте засмажку. Викладіть решту розталого масла. Перебийте гарбузовий крем-суп блендером до однорідності. Додайте сіль, перець за смаком. Зберігайте страву в холодильнику не більше трьох діб.

Подавати гарбузовий суп-пюре рекомендується з сухариками, насінням і рубаною зеленню. За бажанням можна додати м'ясо, гриби, смажений бекон або сир.

Якщо готуєте гарбузовий крем-суп із вершками, то влийте продукт у теплу, а не гарячу страву. Вершки скорочують термін придатності, тому додавати їх варто вже під час подачі.

Вас також можуть зацікавити новини: