Пробне ЗНО можна буде пройти онлайн - Центр оцінювання якості освіти

УЦОЯО пропонує абітурієнтам пройти тестування вдома, зайшовши 15 та 17 червня на свої інформаційні сторінки, завантажити тестові зошити та бланки відповідей та виконати завдання.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) в закладах освіти, яке було заплановане на 15 і 17 червня, але скасовано з метою запобігання погіршення епідеміологічної ситуації, можна буде пройти в режимі онлайн вдома в ці ж дні.

Про це повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Читайте такожСтепанов пояснив новий антирекорд із зареєстрованих випадків COVID-19 за добу

Центрі закликали абітурієнтів 15 червня і 17 червня не приходити на пункти проведення пробного ЗНО.

При цьому у прес-службі УЦОЯО попросили всіх відповідальних за пункти проведення ЗНО та їх помічників прийти на пункти, щоб скеровувати учасників, які не отримають інформацію про неможливість роботи пунктів.

Разом з тим в УЦОЯО пропонують абітурієнтам пройти тестування вдома таким чином: 15 та 17 червня об 11.00 зайти на свої інформаційні сторінки та завантажити тестові зошити і бланки відповідей з української мови та літератури, а також з тих навчальних предметів, які були обрані для проходження пробного ЗНО; виконати завдання тестового зошита; до 19 червня внести свої відповіді до сервісу визначення результатів; отримати результати.

Зазначається, що сервіс визначення результатів працюватиме з 11.00 17 червня до 18.00 19 червня.

Також в Центрі оцінювання якості освіти нагадали, що експерти центру детально розберуть кожне завдання чотирьох надпопулярних предметів, нададуть розгорнуті пояснення на всі запитання тестів з української мови і літератури, історії України, математики та англійської мови та порадять, як успішно скласти ЗНО у 2020 році.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня Кабінет міністрів скасував рішення про проведення в закладах освіти пробного зовнішнього незалежного оцінювання, запланованого на 15 і 17 червня.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 25 червня по 17 липня, додаткова - з 24 липня до 10 серпня. Для проходження ЗНО зареєструвалися понад 379 тис. осіб.