На військових навчаннях в Україні травмувався американець, його евакуювали

Потерпілого було доставлено у військовий госпіталь з есмінця DDG78 «Портер».

З Одеси евакуйовано американського моряка - учасника багатонаціональних військових навчань «Сі Бриз-2020», який дістав травму.

Як підтвердив УНІАН співробітник міжнародного аеропорту «Одеса», вчора ввечері в Одесі приземлився американський транспортний літак Boeing C-40 Clipper, який прибув за одним з учасників навчань.

За його даними, іноземець дістав травму, і в аеропорт був доставлений з Військово-медичного клінічного центру Південного регіону (військовий госпіталь, Одеса), куди поступив напередодні.

Читайте такожМіжнародні військові навчання Rapid Trident цього року вперше відбуватимуться поза межами України

«За нашими даними, також вчора з нашого міста Boeing вилетів на військово-морську базу США, розташовану в Італії. Зрозуміло, що такі літаки - велика рідкість (якщо не виняток) в одеському аеропорту, але аеропорт «Одеса» не може втручатися у «військові справи», тому інших подробиць не маємо», - сказав представник аеропорту.

Він додав, що, за його даними, військовий літак взяв курс на військово-морську базу Сигонелла, однак не зміг уточнити, яку саме травму дістав іноземець - побутову чи безпосередньо під час навчань.

При цьому, як повідомив один з місцевих інтернет-ресурсів, 22 липня іспанський вертоліт «Сі хоук» SH-60 злетів з фрегата F101 «Альваро де Базан» і приземлився на американському есмінці DDG78 «Портер», звідки забрав потерпілого моряка. Надалі при взаємодії представників різних служб і відомств потерпілого транспортували до Одеси. У згаданому медичному закладі військовослужбовцю надали відповідну допомогу.

Цей інцидент поки що не коментують ні в Міноборони, ні в ВМС ЗСУ.

Як повідомляв УНІАН, в Україні 20 липня розпочалися міжнародні військові навчання «Сі Бриз-2020» (Sea Breeze 2020). В цьому році в навчаннях беруть участь 2 тис. військових з восьми країн, також задіяно 27 кораблів і 19 літаків.

Через пандемію COVID-19 навчання проходять у зміненому форматі - виключно у морській фазі із залученням авіації, відповідно основну увагу приділено відпрацюванню безпеки операцій у морі.