Соціологи назвали кількість українців, які не готові йти на жодні поступки Росії

Відмову від вступу України до НАТО заради запобігання війні та припинення конфлікту між Україною та Росією готові підтримати лише 14% опитаних.

43% українців не готові йти на поступки Росії, навіть в обмін на припинення збройної агресії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані сьогодні у Києві результати загальнонаціонального опитування, яке було проведене Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології.

Респондентам ставили запитання, які кроки української влади особисто підтримали б в обмін на згоду Росії припинити агресію проти України. Надавалось кілька варіантів відповідей.

Згідно з даними опитування, 14,5% готові заради запобігання війни та припинення конфлікту між Україною та Росією підтримати відмову від вступу України до НАТО.

З наданням так званим "ДНР"/"ЛНР" "особливого статусу" у складі України погодились би 8,4%; з відновлення водопостачання в окупований Крим - 4,3%; зі зміною унітарного устрою на федеративний погодились би 4%.

Заради припинення агресії згодні на визнання Криму частиною Росії 2,7% опитаних. Близько 1% сказали, що допускають інші поступки, яких нема у переліку відповідей. Не визначились майже третина респондентів - 32,2%.

Як проводилося опитування

Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології провели опитування протягом 1-12 лютого. Було опитано 2001 респондента за вибіркою, що репрезентує доросле населення України (за винятком окупованих територій). Максимальна теоретична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Вас також можуть зацікавити новини: